Spaghetti aglio e olio (Spaghete cu ulei de măsline, usturoi și ardei) Dohotariu-Avram Alina 15 decembrie 2012 2 Comments

Spaghetti aglio e olio e cea mai simplă rețetă de paste dintre toate rețetele de paste existente. Cel puțin, în viziunea mea. E simplă, e aproape la îndemâna oricui, nu ai nevoie de multe ingrediente să o pregătești și nu sunt hipercalorice. În plus, sunt foarte gustoase, chiar neașteptat de gustoase. Mie mi-au plăcut enorm și le-am făcut pentru prima dată. E o rețetă clasică de paste din bucătăria italiană. Eu am pregătit o singură porție, pentru mine doar, respectiv 100 de grame de paste, dar o să vă dau rețeta pentru 4 persoane, dacă veți fi interesați să o pregătiți. Se pregătesc foarte repede, în maxim 20 de minute. 

Ingrediente pentru 4 persoane:

400 g de spaghete
5 căței de usturoi
o legătură de pătrunjel
1/2 ardei roșu 
60 ml de ulei de măsline
un ardei iute uscat
sare și piper

Mod de preparare:

Fierbeți spaghetele în apă sărată conform instrucțiunilor de pe ambalaj.Curățați usturoiul și tăiați-l în feliuțe subțiri. Spălați pătrunjelul, uscați-l și tocați-l mărunt. Curățați ardeiul de semințe și tăiați-l felii. Puneți uleiul la încins într-o tigaie și căliți ardeiul pentru 3 minute. Adăugați și usturoiul și lăsați-l la călit și pe acesta pentru un minut, fără să se ardă. Adăugați și ardeiul iute și amestecați. În privința ardeiului iute eu am pus 3 ardei mici de tot, uscați, cumpărați din supermarket de la raionul de condimente. Nu i-am tocat, i-am adăugat doar pentru gustul picant. Sunt foarte iuți, așa că nu puneți prea mulți.
Scurgeți pastele de apă (după ce au fiert), adăugați-le în tigaie și amestecați-le cu restul ingredientelor. Adăugați și pătrunjelul și condimentați cu sare și piper. Serviți pastele cât sunt fierbinți decorate cu pătrunjel proaspăt. 


Să vă fie de bine!
Tags:

2 comentarii :

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!