Salată rusească cu portocale și creveți Alina Avram 3 decembrie 2012 4 Comments

Pe mine această salată mă duce cu gândul la primăvară datorită culorii pe care o are. Aș vrea să vină primăvara mai repede că nu  prea suport frigul și zăpada. Mă deprimă. Până una-alta îmi mai fac câte o salată, în toiul iernii și mă gândesc la zilele cu soare:). Această salată e pur și simplu fabuloasă. Am făcut-o pentru prima dată și m-a fascinat. Combinația de legume fierte cu portocale și creveți este minunată. M-a dat pe spate. E o salată mai altfel pe care nu o uiți și ai vrea să o repeți de nenumărate ori. Este combinația dulce-sărat ideală. Eu ador salatele și îmi place să le diversific, iar când dau peste rețetă nouă, mă bucur nespus și o pun repede în aplicare. Dacă v-am stârnit interesul, notați rețeta. În plus vă îndemn să participați la concursul organizat de Ama pe blogul ei, în colaborare cu LLstudio. Eu chiar îmi doresc un logo personalizat.

Ingrediente:

200 g de creveți curățați
2 portocale
3 morcovi
4 cartofi
100 g de maioneză
2 linguri de ulei de măsline
câteva frunze de salată 
o legătură mică de pătrunjel
sare, piper

Mod de preparare:

Dacă doriți, puteți pune și mazăre în salată. Înainte de toate puneți la fiert cartofii și morcovii. Eu am pus cartofii în coajă pentru că nu se sfărâmă așa ușor la fiert ca cei curățați. Adăugați uleiul de măsline într-o tigaie și apoi dați drumul la creveții curățați și dezghețați (dacă folosiți această variantă). Puneți și sucul de la o portocală peste creveți și lăsați-i pe foc până se consumă aproximativ tot lichidul, amestecând din când în când. Știți prea bine că nu trebuie să stea foarte mult pe foc creveții pentru că se întăresc. Condimentați cu sare și piper și luați-i de pe foc. 
Dacă au fiert legumele, curățați-le de coajă și tăiați-le în cubulețe. Adăugați apoi creveții (păstrând câțiva și pentru decor), cealaltă portocală tăiată cubulețe și maioneza. În privința maionezei puteți folosi de care vă place. Eu am făcut o maioneză rapidă la blender dintr-un ou crud (da, știu, nu-i pre indicat), ulei de floarea soarelui, muștar și suc de lămâie. Amestecați salata și puneți-o apoi în patru cupe în care ați așezat câte o frunză de salată verde. Decorați cu creveții păstrați și cu frunzulițe de pătrunjel. Asta-i tot.


Să vă fie de bine!

Tags:

4 comentarii :

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!