Salată de paste cu macrou Dohotariu-Avram Alina 8 decembrie 2012 6 Comments

Salatele de paste sunt la fel de bune ca și pastele propriu-zise, care conțin carne, brânzeturi, pește sau legume. Diferența constă în faptul că salatele se servesc reci, pe când celelalte întotdeauna calde. Logic, nu? Pastele folosite în salate se clătesc întotdeauna cu apă rece după ce au fost fierte.  Nu există o regulă generală în a prepara o salată de paste. Ține doar de imaginația și de gusturile fiecăruia dintre noi. Eu am ales să pregătesc de această dată o salată cu macrou în ulei, dar puteți alege ton sau orice alt pește vă place. Cantitățile indicate sunt pentru o singură persoană. Dacă vreți să pregătiți paste rapide, fără sosuri prea elaborate, și mai ușoare, alegeți o salată de paste. O să vă încânte, cu siguranță.

Ingrediente:

100 g de paste (fusilli am ales eu)
200 g de mazăre fiartă
10 măsline
o conservă de macrou în ulei de măsline
2 linguri de iaurt
mărar proaspăt

Mod de preparare:

Pastele se fierb al dente în apă cu sare. Se scurg apoi de apă și se trec printr-un jet de apă rece. Se pun într-un bol. Se adaugă macroul, mazărea fiartă și măslinele. Se amestecă, se condimentează cu sare și piper și se adaugă o lingură de zeamă de lămâie. Se completează salata cu iaurtul natural și mărarul tocat mărunt. Cam aceasta este ideea mea pentru masa de prânz sau de seară. Eu le prefer la prânz, că seara nu se mănâncă paste, cel puțin, eu nu mănânc. Simplu, gustos și rapid!



Să vă fie de bine!
Tags:

6 comentarii :

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!