Salată de ciuperci cu usturoi, mărar și maioneză Dohotariu-Avram Alina 12 decembrie 2012 6 Comments

Ciupercile ''champignon'' sunt foarte gustoase și sănătoase. Cu ajutorul lor poți găti o garnitură excelentă, o supă hrănitoare, o salată gustoasă și de ce nu un fel de mâncare sățios. Am pregătit toate aceste variante, mai puțin salata de ciuperci și mă gândeam cum am putut să ratez până acum această minunăție. Deoarece cumpăr destul de des ciuperci din supermarket îmi place să diversific modul de pregătire al acestora. În perioada dietei am mâncat de foarte multe ori ciuperci la grătar cu salată. Sunt foarte bune, nu am ce zice, dar mă săturasem de câte ori am mâncat. Așadar, când am terminat dieta, am început să le consum în alte moduri, precum supă-cremă de ciuperci, ciuperci umplute, la cuptor, etc. Salata aceasta, deși are maioneză, vă garantez că nu pică greu la stomac și nu e grasă deloc. Are doar trei linguri de maioneză, făcută de mine, și am adăugat și două linguri de iaurt natural în plus. Eu nu prea ador maioneza, iar dacă sunt mâncăruri care o cer, folosesc foarte puțină și preparată de mine, bineînțeles.

Ingrediente:

500 g de ciuperci
2 ouă fierte
3 căței de usturoi
2 linguri de iaurt
o legătură de mărar
zeamă de lămâie
ulei de floarea soarelui
o lingură de muștar
sare, piper

Mod de preparare:

Ciupercile se curăță de pământ, se taie în două și se pun la fiert în apă cu sare. Au nevoie de puțin timp pentru a fierbe, cam 10-15 minute maxim. Se scurg apoi bine de tot de apă și se lasă să se răcească. După ce s-au răcit se taie în bucăți potrivite și de pun într-un vas. Se adaugă peste ele usturoiul pisat, mărarul tocat mărunt, maioneza și iaurtul.
Maioneza am făcut-o din două gălbenușuri fierte, zeamă de lămâie, muștar și ulei de floarea soarelui adăugat pe rând. Nu am muncit foarte mult la ea, pentru că nu am vrut să am decât vreo trei linguri de maioneză și nici nu am vrut să adaug o cantitate foarte mare de ulei. Nu am pus gălbenuș crud în ea, dacă vă întrebați cumva de ce nu-l vedeți la ingrediente:) Se condimentează la final cu sare și piper, după gust. Se ornează după preferințe și se consumă imediat.


Să vă fie de bine!
Tags:

6 comentarii :

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!