Ruladă de porc cu carne tocată și mozzarella Alina Avram 30 decembrie 2012 No Comment

Sărbătorile de iarnă sunt frumoase, țin mai mult decât celelalte, au un farmec aparte și se mănâncă mult. Și cum carnea de porc e nelipsită din casele românilor e bine să avem alternative atunci când o pregătim. Pe lângă  binecunoscutele preparate tradiționale merge și o ruladă din carne de porc. E ideală ca și gustare și arată minunat în farfurie. Eu am ales să o umplu cu carne tocată și mozzarella. Voi puteți opta pentru un alt sortiment de brânză, care vă place mai mult.

Ingrediente:

1 kg de mușchi de porc
500 g de carne tocată
2 cepe
250 g de mozzarella
sare, piper
ulei
rozmarin

Mod de preparare:

Încercați să tăiați bucata de carne cât mai bine încât să obțineți o felie mare de carne pe care o bateți puțin cu ciocanul. Eu am tăiat bucata de mușchi în două și am făcut două rulade, una mai mare și alta mai mică. Condimentați cu sare și piper carnea bătută. Căliți în ulei încins cepele tăiate mărunt și apoi adăugați și carnea tocată. Condimentați amestecul și lăsați-l pe foc pentru aproximativ 10 minute. 
Așezați feliile de brânză pe bucata de carne și apoi carnea tocată. Rulați și strângeți rulada cu ață tare. Puneți rulada sau ruladele (depinde câte ați făcut) în tavă, adăugați o cescuță de apă, două crenguțe de rozmarin și acoperiți tava cu folie de aluminiu. Dați tava la cuptor la foc mediu până când se rumenește bine pe ambele părți. La jumătatea timpului de coacere îndepărtați folia și lăsați rulada să se rumenească, învârtind-o de pe o parte pe cealaltă. După ce s-a făcut, lăsați-o la răcit, îndepărtați ața și serviți-o cu poftă.


Să vă fie de bine!

No Comment

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!