Pulpe de pui la cuptor, cu miere de albine Dohotariu-Avram Alina 9 decembrie 2012 8 Comments

Ați încercat vreodată pulpe de pui la cuptor cu glazură de miere de albine și muștar? Dacă nu le-ați încercat până acum vă spun doar atât: delicioase! Sunt dulci, sărate, acrișoare și parfumate cu rozmarin și usturoi. Conțin o mulțime de ingrediente care le transformă într-un fel de mâncare fraged, gustos și aromat. Mie mi-au plăcut foarte mult și merg cu orice fel de garnitură vă poftește inima. Eu am ales un piure de morcovi, iar dacă adăugați și o salată, aveți de-a face cu  un fel pricipal consistent și gustos. Dacă vi se pare că piure-ul meu de morcovi e prea deschis la culoare asta se datorează faptului că am pus smântână în el. Puteți opta pentru un piure de cartofi, de conopidă, de mazăre, de mai știu eu ce...Piure-ul de morcovi e dulce la gust, se hrănesc îndeosebi copilașii cu el, dar asta nu înseamnă că oamenii mari nu-l pot mânca sau aprecia.

Ingrediente:

4 pulpe de pui
40 g de miere de albine
25 g de unt
25 g de ulei de măsline
2-3 căței de usturoi
3 crenguțe de rozmarin
sare, piper
3 linguri de muștar
zeama de la o lămâie

Mod de preparare:

Pulpe se curăță bine, se spală și se ung cu untul moale. Se pun într-o tavă și se stropesc cu uleiul de măsline. Se așază în tavă și crenguțele de rozmarin, se condimentează pulpele cu sare, piper și se adaugă sucul de lămâie și usturoiul tocat. Se lasă pulpele la măcerat pentru 20 de minute, iar mai apoi se dau la cuptor, la 180 de grade, timp de 50 de minute. La jumătatea timpului de pregătire, adică după ce au trecut 25 de minute se scot și ung cu miere de albine și muștar. Se dau din nou la cuptor și se stropesc din când în când cu sosul rezultat în urma coacerii. După ce au format o crustă frumoasă deasupra, se scot și servesc calde. 



Să vă fie de bine!

8 comentarii :

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!