Prăjitură cu piure de kaki și ciocolată Dohotariu-Avram Alina 2 decembrie 2012 10 Comments

Vă surâde ideea preparării unei prăjituri cu kaki și bucățele de ciocolată? Dacă da, eu vă dau o rețetă ușoară, aromată și bună tare. În cazul în care aveți fructele acestea rătăcite prin casă și nu știți ce să faceți cu ele sau vreți să încercați ceva nou în materie de prăjituri, vă recomand cu drag acest desert. Este prima dată când îl realizez și mi-a plăcut rezultatul. Mai am în plan și o tartă cu kaki și aș vrea să o fac cât de curând. Povesteam într-o postare anterioară că am aceste fructe în casă și nu prea se consumă ca atare. Plus că se coc foarte greu, ele fiindu-mi aduse când nu erau ajunse la maturitate. De aceea am hotărât să mă documentez și să încerc câteva rețete cu kaki, deserturi în mod special. Am găsit câteva pe site-urile italiene, printre acestea numărându-se și această prăjitură. 

Ingrediente:

350 g de făină
150 g de zahăr
3 ouă
60 g de unt
3-4 kaki
30 g fulgi de ciocolată
1 praf de copt
un praf de sare
o esență de portocale

Mod de preparare:

Ouăle întregi se mixează cu un praf de sare și zahăr. Se adaugă untul topit și se mixează în continuare. Fructele se curăță de coajă și se pasează la blender. Dacă sunt prea moi se pun într-o sită pentru a se scurge lichidul rezultat de la ele. Se adaugă apoi în compoziție. Se pune și o esență de portocale, iar la final se încorporează făina amestecată cu praful de copt și fulgii de ciocolată. Se amestecă bine și se toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. 
Se dă tava la cuptor, la 180 de grade până se rumenește bine deasupra. Are nevoie de mai mult timp de coacere pentru că având în vedere că are piure de kaki în interior, nu trebuie să rămână crudă. Încercați-o cu o scobitoare și vedeți dacă s-a copt suficient. Scoateți prăjitura din cuptor și lăsați-o să se răcească. Presărați zahăr pudră deasupra și porționați prăjitura după bunul plac. Eu am decorat-o cu steluțe din kaki. Poate o să vi se pară închisă la culoare, dar așa iese datorită fructelor și ciocolatei din compoziție. Eu am pus patru kaki, merg foarte bine și trei.


Să vă fie de bine!

10 comentarii :

  1. Ti-au iesit super prajiturelele. Si eu am avut de curand prima intalnire cu kaki.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am servit kaki niciodata asa ca servesc o prajiturica de la tine.Seara placuta...

    RăspundețiȘtergere
  3. La ora aceasta tarzie as servi o portie din prajiturica ta aratoasa si delicioasa!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi place tare mult cum arata, cum se prezinta si ce are in compozitie, e un deliciu! Pupici

    RăspundețiȘtergere

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!