Persimmon tart (Tartă cu cu kaki) Alina Avram 10 decembrie 2012 4 Comments

De vreo câteva zile nu am mai intrat în bucătărie, decât ca să mănânc mâncare pregătită de tatăl meu. Eu nu am mai avut timp pentru că am cam fost plecată de acasă. Îmi era dor, așa că astăzi am pregătit ceea ce îmi propusesem cu o săptămână în urmă, când publicam tarta cu kaki. De pe atunci mă gândeam la următorul desert care să-l aibă ca personaj principal tot pe faimosul fruct ''kaki''. Din fericire pentru mine și pentru iubitorii de tarte, este tot o tartă cu kaki, dar puțin diferită și mai simplu de realizat. Cred că aceasta este ultima rețetă cu kaki din acest an. Nu de alta, dar anul e pe sfârșite și am încercat destule rețete cu acest fruct într-un timp relativ scurt: crumble cu kakicupe de kaki cu ricottaprăjitură cu piure de kakitartă cu kaki și miez de nucă. Tarta de astăzi este una deschisă, fără grilaje sau aluat deasupra, iar dacă la ultima tartă cu kaki am folosit margarină pentru aluat, astăzi am revenit la nelipsitul unt din rețetele de acest gen. 

Ingrediente:

200 g de făină
50 g de zahăr
80 g de unt
un praf de sare
coajă rasă de portocale
un gălbenuș
4 kaki
2 linguri de zahăr brun
unt pentru uns forma 
unt pentru adăugat deasupra 
fulgi de migdale

Mod de preparare:

Prima dată se face un aluat din făina amestecată cu zahărul, praful de sare, puțină coajă de lămâie, gălbenușul și untul moale tăiat cubulețe. Se frământă un aluat omogen, care se înfoliază și se dă la rece pentru 30 de minute.
După ce s-au scurs cele 30 de minute, se scoate aluatul din frigider și se întinde cu mâinile într-o tavă unsă cu unt. Se întinde bine, și pe pereții acesteia. Aluatul e puțin dur la început, datorită untului, dar apoi se poate întinde cu ușurință. Se înțeapă aluatul din loc în loc cu furculița. Kaki se spală, se usucă și se taie felii. Fiecare felie se taie  apoi în două și se așază în tavă, în formă de spirală. Se presară deasupra lor zahărul brun și din loc în loc bucățele de unt. Se dă tarta la cuptor, la 180 de grade, până se rumenește frumos pe margini, cam 25 de minute. Se scoate, se lasă să se răcească și se presară fulgii de migdale deasupra ei. Se porționează apoi și se servește cu poftă. Nu doar că e frumoasă, dar e și foarte bună. Fie mă credeți pe cuvânt, fie o testați și voi în bucătăria voastră.Să vă fie de bine!

Tags:

4 comentarii :

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!