Papanași Alina Avram 18 decembrie 2012 10 Comments

Mai am o rețetă de papanași pe blog, publicată exact când am dat drumul acestui blog, pe 1 octombrie. Rețeta e nițel mai veche și cum îmi place tot ce este actual, am făcut papanași după o rețetă nouă. Cum în Italia nu se găsește brânză de vaci ca la noi acasă, am folosit ricotta și brânză de capră. Cu această ocazie particip și la concursul organizat de bucătăresele vesele, unde am șansa să câștig un pachet cu produse La Colline. Atât papanașii făcuți cu brânză de vaci românească cât și cei făcuți cu ricotta sunt la fel de buni, doar că aceștia din urmă sunt mai cremoși, mai pufoși. Ricotta este o brânză cremoasă și gustoasă, care îmi place nespus. Asta nu înseamnă că cea românească nu-mi place, chiar îmi lipsește uneori. Când nu o ai la dispoziție așa cum ți-ai dori, cauți alternative. Gustul de brânză de capră (poate unora nu le place) nu se simte deoarece am folosit puțină și în plus predomină ricotta în această rețetă.  Puteți renunța la ea dacă doriți cumva să faceți papanași după rețeta mea. 

Ingrediente:

250 g de ricotta
100 g de brânză de capră (cremă)
4 linguri pline cu zahăr
2 ouă
2 lingurițe de coajă de lămâie
o esență mică de vanilie
făină cât cuprinde
ulei pentru prăjit
smântână și dulceață pentru servit


Mod de preparare:

Ricotta se amestecă cu brânza de capră, zahărul, ouăle, esența de vanilie și coaja de lămâie. Se adaugă făină cât cuprinde, astfel încât papanașii să-i puteți modela când îi puneți la prăjit în ulei încins. Nu pot să vă indic exact câtă făină am folosit, dar compoziția nu trebuie să fie moale și să se lipească de degete. 
Puneți uleiul la încins într-o cratiță. Modelați papanașii pe un fund pe care ați presărat făină. Formați bile din papanași pe care le aplatizați apoi cu mâinile și formați o gaură în mijloc. Formați și bile mai mici pe care le veți așeza deasupra papanașilor ca un căpăcel. Prăjiți papanașii în uleiul încins pe ambele părți și scoateți-i apoi pe o hârtie absorbantă pentru a absoarbe surplusul de ulei. Nu faceți papanașii prea mari, pentru a nu rămâne cruzi la interior. Serviți papanașii cu smântână și dulceață după preferințe. Eu am folosit gem de prune făcut de noi, în casă (adică de mine și de tatăl meu).


Să vă fie de bine!

10 comentarii :

  1. Ce pofta imi este de niste papanasi, iar ai tai sunt asa apetisanti!!Bravo...

    RăspundețiȘtergere
  2. Mmmmm la asa bunatati sunt nelipsita. Deci, cand ziceai ca ajungi in tara?! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu mai știu exact când o să ajung, dar locuim aproape una de cealaltă. Se rezolvă:).

      Ștergere
  3. Nu am mai facut de ceva timp. Ricotta este o branza delicioasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu mai făcusem de mult timp. E bună ricotta și merge la o mulțime de rețete:).

      Ștergere

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!