Pulpă de curcan la cuptor Dohotariu-Avram Alina 14 decembrie 2012 14 Comments

Carnea de curcan este mai sănătoasă și conține mai puțin colesterol decât carnea de pui, dar are nevoie de mai mult timp pentru a o pregăti decât aceasta din urmă. Este indicată consumarea ei de către persoanele care țin dietă și vor să slăbească. O porție de carne de curcan, la cuptor sau la grătar însoțită de o salată constituie un fel principal mai mult decât gustos și sănătos. Eu am pus și câțiva cartofi alături pentru familia mea, care nu ține cont de faptul că nu trebuie să combinăm carnea cu cartofii:)). Eu prefer să nu fac aceste asocieri culinare, dar asta nu înseamnă că de-a lungul timpului nu le-am făcut sau că uneori mi se întâmplă să mă mai abat de la regulă. Regulile sunt făcute pentru a fi încălcate, dar nu de prea multe ori, părerea mea. Revenind la pulpa de curcan pregătită, nu e cine știe ce lucru complicat să o pregătești, cuptorul face aproape toată munca, doar că durează ceva timp să se facă bine, rumenă și frumoasă.

Ingrediente:

o pulpă de curcan
4 căței de usturoi
3 foi de dafin
o crenguță de rozmarin
câteva boabe de piper
ulei de măsline
vin alb
sare
boia dulce
3 cartofi
1/2 ardei roșu

Mod de preparare:

Carnea de curcan, spălată și uscată se crestează din loc în loc cu un cuțit bine ascuțit. În fiecare crestătură se introduce câte un cățel de usturoi. Se pune pulpa într-o tavă, se condimentează cu boia dulce, sare, boabe de piper și se stropește cu vin alb și ulei de măsline. Se adaugă în tavă foile de dafin și rozmarinul. Se lasă carnea așa timp de o oră, înainte de a da tava la cuptor. 
Se introduce tava acoperită cu folie de aluminiu în cuptorul preîncălzit, la foc mediu. Din când în când, în timpul pregătirii, se învârte pulpa de curcan de pe o parte pe cealaltă. Nu pot să vă spun exact cât durează să se facă, dar în medie cam în două ore ar trebui să fie gata. Când este aproape făcută carnea, se adaugă în tavă  câțiva cartofi tăiați cubulețe și ardeiul roșu tăiat felii. Se lasă tava acoperită până se înmoaie cartofii, iar la final se ia folia de aluminiu de deasupra pentru a se rumeni frumos pulpa de curcan pe ambele părți. Se scoate tava din cuptor, se lasă să se răcească puțin și se poate servi apoi pulpa de curcan împreună cu cartofii. 


Să vă fie de bine!

14 comentarii :

  1. Si noua ne place foarte mult, e deosebit de buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sanatoasa sau nu, arata excelent! Pofta mare si weekend frumos.

    RăspundețiȘtergere
  3. Primesti musafiri?Sa vezi ce repejor ajung pentru a servi asa bunatate!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce faina ii pulpa aia!!! Bun,tare bun...Craciun fericit!!!

    RăspundețiȘtergere

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!