Brăduț din biscuiți și biscuiți asortați Alina Avram 19 decembrie 2012 16 Comments

Ca să nu fac două postări pentru că nu prea avea rost având în vedere că e vorba de aceeași rețetă de biscuiți, am cumulat pozele într-o singură postare. Ziua de ieri mi-am petrecut-o în bucătărie jucându-mă cu aluat de biscuiți. Nu chiar toată ziua, doar jumătate din ea:). Este vorba despre același aluat de biscuiți ca la biscuiții cu miere, ghimbir și scorțișoară care mi-a plăcut nespus de mult și am dorit să refac această rețetă.  Nu am schimbat nimic la rețetă, doar am dublat cantitățile. Am avut suficientă compoziție astfel încât să realizez brăduțul pe care cred că l-ați văzut și în varianta brăduț din pancakes cu mentă și cocos și în plus  niște biscuiți asortați (cu zahăr pudră și ciocolată albă). O să repet rețeta pentru doritori, e mai greu puțin cu atâtea link-uri inserate:).

Ingrediente:
250 g de făină integrală
150 g de făină albă
200 g de miere de albine
160 g de unt
2 ouă
2 linguri de praf de copt
4 lingurițe de scorțișoară măcinată
2 lingurițe de ghimbir măcinat
zahăr brun
un praf de sare

În plus:
100 g de ciocolată albă
2 linguri de smântână dulce
zahăr pudră
creion cu aromă de ciocolată pentru brăduț

Mod de preparare:

Prima dată realizați compoziția de biscuiți și pe urmă vă hotărâți ce să faceți din ea. Eu v-am dat doar câteva idei. Cele două tipuri de făină se cern într-un bol împreună cu praful de copt. Se amestecă apoi cu ghimbirul și scorțișoara măcinată. Untul moale se amestecă cu mierea de albine până rezultă o pastă omogenă. Adăugați și ouăle bătute cu un praf de sare și omogenizați compoziția. La final, încorporați făina amestecată cu aromele, câte o lingură, pe rând. Aluatul rezultat este destul de moale așa că are nevoie de minim o jumătate de oră pentru a sta la rece. Eu l-am împărțit în două, o parte am dat-o la rece, iar pe cealaltă am oprit-o și am realizat cu ajutorul unui pistol de patiserie câteva forme de biscuiți. M-am chinuit puțin pentru că aluatul era destul de moale, iar pistolul meu nu prea mă ajuta. În final, a ieșit bine. Am așezat formele de biscuiți într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le-am dat la cuptor pentru maxim 15 minute. După aceea le-am lăsat să se răcească pe un grătar. O parte din ele le-am pudrat cu zahăr și o parte le-am trecut prin ciocolata albă topită pe baie de aburi cu smântâna dulce. Le-am așezat din nou pe grătar pentru a se scurge de surplusul de ciocolată. Puteți să le numiți fursecuri cu ciocolată, biscuiți cu ciocolată, cum doriți:). Ideea e că din același aluat puteți face mai multe minunății mici și drăguțe.
Pentru realizarea brăduțului nu e neapărat nevoie să aveți suportul pe care să așezați steluțele. E nevoie măcar de niște forme de mărimi diferite pentru a realiza steluțele pe care le așezați una peste cealaltă de la cea mai mare la cea mai mică. În poze se observă că eu am făcut doi brăduți, unul cu suport și unul fără suport. Scoateți aluatul din frigider și întindeți-l într-o foaie grosuță pe masa de lucru unsă cu făină. Decupați cu ajutorul formele, biscuiții doriți. Așezați-i în tavă, presărați zahăr brun deasupra lor și dați-i la cuptor, pentru 12-15 minute. Scoateți-i apoi pe un grătar, lăsați-i să se răcească și apoi asamblați brăduțul dorit. Ornați brăduțul așa cum știți voi mai bine. Eu am folosit un creion pentru decorarea prăjiturilor cu aromă de ciocolată. Cu ajutorul unei forme pătrate am făcut și biscuiți sub formă de cadouașe pe care i-am decorat cu același creion colorat.
Sărbători fericite, fericite, fericite!

16 comentarii :

  1. Felicitari!Asa braduti sa tot ai pe masa de craciun! Hugs

    RăspundețiȘtergere

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!