Biscuiți cu miere, ghimbir și scorțișoară Alina Avram 16 decembrie 2012 16 Comments

Este prima dată când încerc această rețetă de biscuiți și vă spun sincer că sunt cei mai buni biscuiți de casă pe care i-am mâncat vreodată. Sunt aromați, fragezi și foarte, foarte buni. Sunt foarte mulțumită de cum au ieșit și din această cauză vă recomand cu toată inima această rețetă de biscuiți. Nu conțin zahăr alb, doar puțin zahăr brun, presărat deasupra. Aș repeta această rețetă de multe ori și nu m-aș plictisi de ea deoarece are un succes garantat. Din cantitățile indicate mi-a ieșit cam o tavă de biscuiți, dar aș mai fi făcut încă trei tăvi la cât sunt de buni. 

Ingrediente:

125 g de făină integrală
75 g de făină albă
100 g de miere de albine
80 g de unt
1 ou
o lingură de praf de copt
2 lingurițe de scorțișoară măcinată
o linguriță de ghimbir măcinat
zahăr brun
un praf de sare

Mod de preparare:

Cerneți cele două tipuri de făină împreună cu praful de copt într-un bol. Adăugați scorțișoara și ghimbirul și amestecați. Untul moale îl amestecați cu mierea de albine până rezultă o pastă omogenă. Adăugați apoi oul bătut cu un praf de sare și omogenizați compoziția. Adăugați amestecului și făina amestecată cu aromele, câte o lingură, pe rând. Pasta rezultată este destul de moale așa că are nevoie de jumătate de oră de stat la rece pentru a putea fi lucrată cu mâinile. 
După jumătate de oră, puneți compoziția de biscuiți pe masa de lucru, pe care ați presărat făină în prealabil. Întindeți aluatul într-o foaie grosuță și cu ajutorul unei forme pentru biscuiți formați biscuiții doriți pe care îi așezați într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Presărați zahăr brun deasupra lor și introduceți tava în cuptor, la 170 de grade, pentru 12-15 minute. Scoateți tava după ce s-au copt biscuiții și lăsați-i să se răcească pe un grătar înainte de a-i  consuma. Nu faceți o foaie prea subțire pentru că ei oricum se coc, nu rămân cruzi. Eu i-am făcut prima dată mai subțiri și mi-a mai rămas puțin aluat, iar a doua oară i-am făcut mai groși. Așadar, dacă faceți o foaie grosuță de la bun început, vă iese numai bine o tavă de biscuiți. 



Să vă fie de bine!

16 comentarii :

  1. Imi plac aromele, iar biscuitii arata foarte apetisant!

    RăspundețiȘtergere
  2. eu i-as face doar din faina alba ,crezi ca e vreo problema? Adica a doua zi raman la fel de fragezi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu știu exact pentru că și eu i-am făcut pentru prima oară după rețeta aceasta. Trebuie să încerc și după aceea pot să mă pronunț. Știu că sunt cei mai fragezi biscuiți de casa făcuți vreodată și e prima dată când folosesc făina integrală.

      Ștergere
  3. Vanez orice fel de fursecuri deosebite!:)
    Like!

    RăspundețiȘtergere
  4. Deliciosi! Abia astept sa fac si eeeeu!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna. Nu e cam mult 1 lingura de praf de copt?? Mi se pare enorm. Nu am pus atat praf de copt in nici o reteta pana acum.

    RăspundețiȘtergere

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!