Supă cremă de ciuperci Dohotariu-Avram Alina 19 noiembrie 2012 8 Comments

Am onoarea să vă prezint prima supă pe care o postez pe blog, supa cremă de ciuperci. Pregătesc supe și ciorbe foarte des, dar doar cele care o să mi se pară mie mai interesante o să le public pe acest blog și cele care o să se diferențieze oarecum din mulțimea de rețete de supe și ciorbe prezente în bucătăria românească și internațională. Toamna este pe sfârșite, frigul se instalează de-a binelea și ar fi păcat să nu ne delectăm simțurile și să nu ne hrănim cu o porție de supă delicioasă, cremoasă, cu un parfum minunat de ciuperci. Da, supa aceasta are gust de toamnă și aș vrea să fie toamnă până la primăvară, iarna și frigul să nu mai vină niciodată. Nu-mi place iarna, chiar dacă sunt născută în acest anotimp geros, iar frigul nici atât. Am folosit ciuperci cumpărate, champignon, voi puteți folosi orice soi doriți. Este o supă foarte ușor de preparat și foarte consistentă și dacă renunțați la smântână o puteți consuma în post.

Ingrediente:

500 g de ciuperci champignon
o ceapă
3 căței de usturoi
3-4 linguri de ulei de măsline
2 cartofi
un morcov
sare, piper, boia dulce
4 linguri de smântână 
crutoane pentru servit
ceapă verde pentru decor

Mod de preparare:

Puneți ceapa și usturoiul la călit în uleiul de măsline încins. Adăugați morcovul tăiat rondele și cartofii tăiați cubulețe. Amestecați bine și lăsați-le să se înmoaie puțin. Adăugați ciupercile spălate și tăiate felii. Păstrați o ciupercuță mai frumoasă pentru decor.Condimentați cu sare, piper, boia dulce și după ce s-au înmuiat puțin și ciupercile adaugați apă fierbinte cât să cuprindă toate legumele. Lăsați legumele să fiarbă la foc mic, iar după ce au fiert morcovul și cartofii luați oala de pe foc. Puneți legumele în blender pentru a le pasa și adăugați apa în care au fiert pe rând până crema ajunge la consistența dorită. Nu puneți prea multă apă pentru să supa trebuie să fie cremoasă. Transferați legumele pasate într-o cratiță mai mică și adăugați smântâna. Amestecați și mai dați un clocot supei înainte de a o servi. Pentru crutoane eu am prăjit câteva felii de pâine pe grătar și apoi le-am tăiat cubulețe. Tot pe grătar am pus și ciuperca păstrată pentru decor. Pentru a face crutoane, puteți tăia pâinea de la bun început în bucăți mai mici pe care le stropiți cu puțin ulei de măsline sau unt și le dați la cuptor până se rumenesc.  Am decorat supa cu feliile de ciupercă coapte pe grătar și cu câteva firișoare de ceapă verde. O nebunie de supă!


Să vă fie de bine!

Tags:

8 comentarii :

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!