Spaghetti ai formaggi (Spaghete cu trei feluri de brânză) Alina Avram 9 noiembrie 2012 No Comment

Chiar dacă locuiesc momentan în Italia să nu vă imaginați că mănânc paste în fiecare zi:). Când mi-e poftă de paste pregătesc o rețetă nouă, netestată până la momentul respectiv. De această dată am ales spaghete cu trei tipuri de brânză. Brânzeturile pe care le folosim la această rețetă sunt la alegere, după preferințele fiecărei persoane. Eu am ales cașcaval, mozzarella și gorgonzola. Nu știu dacă știați că 100 de grame de paste crude au 350 de calorii, pe când fierte au în jur de 100-120 de calorii. Ceea ce le transformă într-o adevărată bombă calorică sunt sosurile pe bază de smântână și brânzeturi. În concluzie și această rețetă este hipercalorică, dar nu vă faceți griji, dacă le consumați la prânz și nu seara nu îngrașă. Asta nu înseamnă  că dacă le consumăm în fiecare zi la masa de prânz nu se întâmplă nimic:)). ''Totul este moderație, inclusiv moderația''(J. Child).

Ingrediente (pentru 4 persoane)

400 g de spaghete
1 ceapă
1 lingură de unt sau de margarină
1 lingură de făină
375 ml de lapte
50 g de mozzarella
50 g de cașcaval Gouda
50 g de gorgonzola cu mascarpone
sare și piper
un vârf de lingură de nucșoară
50 g de sâmburi de pin
verdeață pentru decor(cimbru, busuioc, pătrunjel)

Mod de preparare:

Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj  sau încercându-le pe parcursul fierberii pentru a vedea dacă sunt suficient de ''al dente''. Întotdeauna se fierb în apă sărată și se adaugă în oală doar când apa începe să fiarbă. Se scurg de apă și se pot amesteca la un loc cu sosul apoi, dar eu prefer câteodată să le las așa și să adaug sosul peste ele în farfurie. 
Se pune untul într-o tigaie, se lasă să se topească și se adaugă apoi ceapa tocată mărunt (eu am pus ceapă roșie) .Se adaugă lingura de făină și se amestecă încontinuu. Se toarnă laptele în tigaie, se lasă tigaia pe foc mic pentru 5 minute, amestecând din când în când în sos. Se adaugă sosului cele trei tipuri de brânză și se lasă să se topească la foc mic. Se condimentează la final cu sare, piper și nucșoară. Se prăjesc puțin într-o tigaie, fără a adăuga ulei, sâmburii de pin. Se servesc pastele cu sosul rezultat, se presară sâmburii de pin deasupra și de decorează cu cimbru verde. Eu am avut la îndemână niște rozmarin și l-am pus pe acela pentru decor.


Buon appetito!
Tags:

No Comment

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!