Salată de avocado Alina Avram 6 noiembrie 2012 2 Comments

Salata de avocado cu roșii, cașcaval și măsline reprezintă o idee gustoasă și sănătoasă pentru masa de prânz sau de seară. Cel puțin, în viziunea mea. Cei care nu o pot considera o masă în sine o pot consuma la gustarea dintre mese. Eu am ales să gătesc sănătos pentru concursul Philips AirFryer de pe Gustos.ro. Avocado este foarte hrănitor, conține grăsimi bune, este bogat în antioxidanți, proteine și fibre. Se poate consuma ca atare, în salate sau sub formă de guacamole. Salata pe care am ales-o eu este foarte sățioasă și dacă vă place fructul acesta minunat ar fi păcat să nu o încercați. 

Ingrediente:

1 avocado copt
70 g de cașcaval Gouda
o roșie
10 măsline
o legătură mică de pătrunjel
zeamă de lămâie
o linguriță de ulei de măsline
2 ligurițe de semințe de susan
sare, piper

Mod de preparare:

Fructul l-am spălat, l-am tăiat în două și am scos sâmburele. Cu o linguriță am scobit miezul de avocado până aproape de coajă. Am stropit cojile de avocado pe care le-am folosit la servirea salatei în ele cu puțină zeamă de lămâie. Am tăiat cubulețe avocado scobit, cașcavalul și roșia. Am adăugat măslinele, pătrunjelul tocat, sare, piper, ulei de măsline și zeamă de lămâie. Am amestecat ingredientele și am servit salata în cojile de avocado. Am presărat deasupra și semințele de susan. Simplu, gustos și sănătos.


Să vă fie de bine!

Tags:

2 comentarii :

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!