Salată de avocado cu ton Dohotariu-Avram Alina 14 noiembrie 2012 4 Comments

Am început să consum din ce în ce mai des salate de avocado. Mănânc foarte des salate și îmi place să le diversific. În ultimul timp  a intrat în sfera mea de interes culinar și acest fruct. Salata de avocado cu ton cred că este cea mai gustoasă salată de acest gen, pe care am savurat-o până la momentul actual. Deja am în plan altă salată care conține avocado, dar până una-alta v-o prezint pe aceasta. Tonul îl folosesc în salate, dar pentru prima dată l-am folosit într-o salată de avocado. O combinație foarte reușită. Nu e cea mai aspectuoasă salată, dar vă asigur că este foarte bună. 

Ingrediente:

un avocado bine copt
o conservă mică de ton în ulei de măsline
o ceapă verde
sare, piper
boia dulce
zeamă de lămâie

Mod de preparare:

Se spală avocado, se taie în două și se scoate sâmburele. Se scobește apoi miezul cu o linguriță și se pasează cu o furculiță bine, bine. Se adaugă zeamă de lămâie peste miezul pasat. Cojile de avocado se stropesc și ele cu puțină zeamă de lămâie și se păstrează pentru a servi avocado în ele. Se amesteacă avocado pasat cu conserva de ton, se adaugă ceapa tocată mărunt și se condimentează cu sare și piper. Se pune amestecul în cojile de avocado și se presară deasupra salatei puțină ceapă verde și un praf de boia dulce. Se servește cu plăcere, cu pâine (integrală în cazul meu). E foarte gustoasă și hrănitoare.


Să vă fie de bine!
Tags:

4 comentarii :

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!