Salată de avocado cu piept de curcan Alina Avram 24 noiembrie 2012 2 Comments

Pentru iubitorii de avocado și nu numai, vă recomand o altă salată care are la bază acest fruct minunat, de care eu nu mă mai satur. Este simplă, ca orice salată, de altfel. Dacă ați rămas vreodată în pană de idei și nu știți ce să serviți la masa de seară, încercați o salată de avocado. În acest mod, veți mânca sănătos și veți dormi bine. E lucru știut că masa de seara trebuie să fie mereu ușoară și nu e bine să ne intoxicăm organismul cu lucruri nesănătoase cu câteva ore înainte de a ne pune la somn. Nu e o regulă, fiecare face cum îl taie capul, dar suportă pe urmă consecințele. Testat și verificat pe pielea mea, nu vorbesc niciodată în necunoștință de cauză. Dacă vă inspiră și vă place luați aminte:

Ingrediente:

un avocado copt
100 g de piept de curcan
o roșie sau 4-5 mai mici 
o lingură de ulei de măsline(opțional)
sare, piper
2 linguri de zeamă de lămâie
busuioc pentru decor
boabe de piper pentru decor

Mod de preparare:

Precizez faptul că aceste cantități sunt pentru o singură persoană și eu am ales să servesc această salată într-un pahar. Dacă vi se pare prea mult pentru o singură persoană împărțiți salata cu cei dragi, dacă vi se pare prea puțin suplimentați cantitățile indicate:).
Pieptul de curcan se coace pe un grătar și se condimentează cu sare și piper. Avocado se taie în două, se scoate sâmburele și se curăță de coajă. Atât pieptul de curcan cât și avocado se taie cubulețe. Nu uitați să stropiți cubulețele de avocado cu zeamă de lămâie. Dacă serviți salata la fel cum am procedat eu, așezați ingredientele în straturi, adică un strat de piept de curcan, unul de avocado, unul de roșii tăiate, și tot așa până la epuizarea ingredientelor. Ornați cu busuioc proaspăt și câteva boabe de piper.  Dacă nu o serviți într-un pahar sau o cupă, amestecați toate ingredientele, condimentați cu sare, piper și puțin ulei de măsline. Puteți folosi piept de pui în loc de piept de curcan, bineînțeles. Cam aceasta este sălățica mea, nimic mai simplu de atât.


Să vă fie de bine!
Tags:

2 comentarii :

  1. Am probat salata ta....am adaugat busuioc si in salata :) daca tot aveam!A fost tare buna!

    RăspundețiȘtergere

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!