Prăjitură cu mentă și glazură de ciocolată Alina Avram 13 noiembrie 2012 6 Comments

Este a doua oară când pregătesc această prăjiturică, dar de data aceasta am modificat puțin rețeta originala, preluată de la Laura Adamache. Îi mulțumesc pe această cale pentru această minunată prăjitură. Are un gust plăcut de mentă și de cocos, iar ciocolata topită o face irezistibilă. În rețeta originală, ciocolata ruptă în bucăți se adaugă în tavă și peste ea se toarnă compoziția. De această dată am topit ciocolata și am adăugat-o la final, deasupra prăjiturii. Am înlocuit și uleiul din compoziție cu untul topit. Mi-a plăcut rezultatul și am zis să vă împărtășesc și vouă succesul meu culinar. Eu zic că am procedat bine modificând puțin rețeta, având în vedere că am preparat-o și în maniera originală. Ambele variante sunt delicioase, iar procesul de realizare al acestei prăjituri e simplu.

Ingrediente:

300 g de făină
3 ouă
180 g de iaurt natural
280 g de zahăr
130 ml de sirop de mentă
60 g de fulgi de cocos
80 g de unt topit
o esență de vanilie(zahăr vanilat)
1 plic de praf de copt
150 g de ciocolată simplă(cu lapte sau neagră)

Mod de preparare:

Se amestecă făina cu ouăle, zahărul, iaurtul, fulgii de cocos, siropul de mentă, untul topit, zahărul vanilat(esența de vanilie) și praful de copt. Care va să zică, se amestecă toate ingredientele, mai puțin ciocolata, cu o spatulă. Se încorporează  bine toate ingredientele până rezultă un aluat fluid și compact. Se toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt udă și stoarsă bine. 

Se coace prăjitura în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, timp de 25-30 de minute. Se încearcă prăjitura cu o scobitoare, iar dacă are urme de compoziție necoaptă pe ea, se mai lasă la copt până când scobitoarea rămâne curată. Pe parcursul coacerii prăjitura se crapă și se rumenește frumos. Se lasă să se răcească și se dezlipește hârtia de copt cu grijă. Se toarnă deasupra prăjiturii ciocolata topită pe baie de aburi și se presară câțiva fulgi de cocos deasupra. Eu am tăiat-o în bucăți și am turnat apoi pe fiecare bucată de prăjitură ciocolata topită. Puteți opta pentru una dintre aceste variante, care vă surâde mai mult. E o prăjitură bună rău, vă asigur.


Să vă fie de bine!

6 comentarii :

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!