Paste la cuptor (cu somon și ton) Dohotariu-Avram Alina 23 noiembrie 2012 No Comment

Nu am cuvinte să vă descriu cât de delicioase sunt aceste paste la cuptor, cu somon afumat și ton. O minune! Am savurat cu cea mai mare plăcere o porție din această savuroasă mâncare. În compoziție se adaugă și câteva bucățele de mere, iar sosul alb pe bază de lapte, smântână, cașcaval și verdețuri completează armonios această simfonie a gusturilor. Știți cu siguranță cât de bun este acest pește, somonul, iar afumat e un deliciu. Nu mai zic de ton, cât de gustos și bun este. Cred că îmi simțiți entuziasmul așa că mai bine vă furnizez rețeta că poate o să vă inspire să pregătiți și voi acest fel de mâncare. Puteți renunța la ton în această rețetă, dar nicidecum la somon :). Veți înțelege de ce zic asta când veți savura acest fel de mâncare.

Ingrediente pentru 4 persoane:

200 g de rigatoni
80 g de unt
30 g de făină
250 ml de lapte
200 ml de smântână
50 g de cașcaval ras
50 g de pecorino ras (sau parmezan)
o legătură mică de mărar 
o legătură mică de pătrunjel 
100 g de somon afumat
160 g de ton în ulei
2 mere
sucul de la o 1/2 lămâie
sare, piper

Puneți apa la fiert pentru paste, pentru început. Topiți 50 g de unt într-o crăticioară, adăugați făina amestecând bine, apoi încorporați laptele și smântâna. Aveți grijă să nu se formeze cocoloașe când adaugați făina. Amestecați mereu în sos până va deveni fin și omogen. Opriți focul și adăugați în sos cașcavalul ras și pecorino ras și lăsați-le să se topească, apoi adăugați verdeața tocată mărunt și condimentați cu sare și piper după gust. Când apa fierbe, adăugați pastele și fierbeți-le pentru câteva minute, al dente.
Tăiați somonul feliuțe, iar merele curățate de semințe și coajă tăiați-le cubulețe. Amestecați feliuțele de pește și cubulețele de măr cu  sosul alb și pastele scurse bine de apă. Adăugați și zeama de lămâie și amestecați bine pastele. Turnați amestecul rezultat într-o tavă unsă cu unt. Adăugați câteva bucățele de unt și deasupra înainte de a da tava la cuptor, la foc moderat, pentru 20-25 de minute. Pastele nu trebuie să se rumenească prea tare deasupra, ci doar să capete o  frumoasă culoare aurie.


Să vă fie de bine!
Tags:

No Comment

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!