Pachețele cu ricotta și prosciutto Alina Avram 3 noiembrie 2012 2 Comments

Am pregătit astăzi niște pachețele minunate. Sunt foarte încântată de ele pentru că sunt foarte bune. Sunt sărate, cu gust de cașcaval, crocante și mai ales simplu de realizat. Sunt ideale pentru gustare sau pentru micul dejun, de ce nu. M-am inspirat dintr-o revistă de bucate italiene pentru această rețetă și se pare că bine am făcut pentru că rezultatul a fost mai bun decât mă așteptam. Când le-am gustat prima impresie a fost că au gust de sărățele cu cașcaval, dar ricotta folosită în compoziție le dă și o oarecare ''dulceață''. O să observați din poze că le-am făcut micuțe, voi puteți să le faceți mai măricele. Eu le-am făcut cât să le mănânci dintr-o îmbucătură:).

Ingrediente:

100 g de făină
100 g de unt
1 gălbenuș
100 g de cașcaval
100 g de prosciutto cotto
50 g de ricotta
2 lingurițe de praf de de copt
un praf de sare

Mod de preparare:

Se pun într-un bol făina, untul moale și tăiat bucățele, gălbenușul , cașcavalul dat pe răzătoare, praful de copt și praful de sare. Se amestecă bine ingredientele până rezultă un aluat omogen. Se transferă apoi aluatul pe masa de lucru, pe care s-a presărat puțină făină în prealabil și se întinde într-o foaie. Se taie 10-12 pătrate din această foaie de aluat de circa 8 cm. Mie mi-au ieșit mai mult e pentru că le-am tăiat mai mici.
Se taie prosciutto în bucăți mici și se amestecă apoi cu ricotta. Se pune câte o linguriță din această compoziție în centrul fiecărui pătrat și se formează pachețele cu ajutorul mâinilor umede. Se așază pachețelele rezultate într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dau în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, timp de 16-18 minute. Serviți-le calde, o să vă placă în mod sigur. 


Să vă fie de bine!

2 comentarii :

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!