Pachețele cu mere și stafide din aluat foietaj Alina Avram 30 noiembrie 2012 10 Comments

Datorită faptului că aveam niște aluat foietaj rătăcit prin frigider și niște mere care nu voiau nici cum să fie mâncate, m-am gândit să fac niște pachețele pe care să le decorez cu coajă de mandarine. Așa mi s-a năzărit, așa am făcut și mi-a plăcut produsul finit atât la gust cât și la aspect. Cred că fiecare dintre voi a auzit sau a folosit măcar o dată aluatul foietaj din comerț. Este ideal pentru a realiza un desert rapid sau o gustare rapidă. E  bun atât pentru rețetele dulci cât și pentru cele sărate. Nu aveți cum să dați greș cu acest aluat. 

Ingrediente:

un pachet de aluat foietaj
300 g de mere
30 g de stafide
o esență de rom
1/2 linguriță de scorțișoară
4 linguri de zahăr
1/2 lingură de amidon
coajă de mandarină
zahăr pudră

Mod de preparare:

Merele se curăță, se taie cubulețe și se călesc cu zahărul, și scorțișoara până se înmoaie puțin. Stafidele hidratate în prealabil în  puțină apă cu esența de rom se adaugă și acestea în compoziția de mere. Spre final se adaugă amidonul, se amestecă și se lasă compoziția la răcit. Eu folosesc amidon pentru a lega puțin compoziția. Nu e obligatoriu să-l folosiți, dacă nu vă place sau nu aveți.
Se taie aluatul în pătrate și se pune pe fiecare pătrat câte o lingură din compoziția răcită. Se formează pachețele și la mijloc se strânge aluatul cu o bucățică de coajă de mandarină, ca într-o fundă. Se așază pachețele într-o tavă, se ung cu puțin lapte și se dau la cuptor, la foc mediu, până se rumenesc frumos deasupra. Se scot apoi, se pudrează cu zahăr pudră și se servesc calde sau reci, după poftele și răbdarea fiecăruia.Să vă fie de bine!

10 comentarii :

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!