Hummus (pastă de năut) Alina Avram 8 noiembrie 2012 No Comment

Hummus-ul pentru cine nu știe este o mâncare libaneză care se prepară din boabe de năut fierte și pasate, la care se adaugă tahini(pastă de susan), ulei de măsline, zeamă de lămâie și usturoi. Această pastă se aseamănă foarte mult cu fasolea bătută numai că boabele de năut sunt mai dulci decât cele de fasole. Am mâncat de multe ori hummus în timpul dietei, dar fără pastă de susan. Este gustare mea preferată, nu aș refuza niciodată o felie de pâine cu hummus.

Ingrediente pentru hummus:

500 g de năut fiert
150 g de zeamă de năut fiert
2 linguri de tahini
3 linguri de ulei de măsline
1/2 lămâie
2 căței de usturoi
1 linguriță de chimion
1 linguriță de sumac
sare și piper

Mod de preparare:

Pentru pregătirea hummusului, se pun în vasul robotului boabele de năut împreună cu zeama, pastă de susan, zeama de la 1/2 lămâie, usturoiul, uleiul de măsline, chimionul, sare și piper. Cu alte cuvinte toate ingredientele în afară de sumac. 
Se mixează până totul se transformă în pastă fină. La nevoie se mai pot adăuga ingrediente în funcție de consistența și gustul dorit. Dacă nu aveți tahini îl puteți pregăti în casă din semințe de susan. Se pune hummusul în boluri, se decorează cu ulei de măsline, boabe de năut și sumac. 
Eu de cele mai multe ori folosesc năut din conserve, e mult mai rapid, dar puteți cumpăra năut boabe pe care îl lăsați peste noapte la înmuiat, apoi îl fierbeți.


Să vă fie de bine!

No Comment

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!