Fusilli al gorgonzola(Paste cu sos gorgonzola) Dohotariu-Avram Alina 16 noiembrie 2012 10 Comments

Până mă hotărăsc să fac paste în casă, am să le folosesc pe cele cumpărate pentru a le pregăti. Nu mă grăbesc, toate la timpul lor sau când ''mi se pune pata'' să plămădesc, să răsucesc, să învârt niște aluat de paste. Nu e o muncă ușoara, e chiar  lungă și anevoioasă și trebuie să mă documentez puțin înainte:). Nu știu dacă vă place brânza gorgonzola, nici mie nu-mi plăcea într-un timp, dar acum am început să o folosesc în sosuri pentru paste. Pastele fusilli se pot folosi în salate, la cuptor sau cu diferite sosuri. Eu le-am folosit atât în salate cu ton și porumb, la cuptor cu brânză dulce sau sărată cât și cu diferite sosuri pe bază de carne. Aceasta este o rețetă foarte ușoară și se prepară foarte repede, dar foarte gustoasă pe deasupra, datorită gustului afumat pe care o conferă pancetta sosului de brânză gorgonzola.

Ingrediente(pentru 4 persoane)

400 g de paste 
150 g de gorgonzola cu mascarpone
200 ml de smântână pentru gătit
100 g de pancetta afumată(bacon)
sare, piper, zahăr
o legătură mică de pătrunjel

Mod de preparare:

Puneți apa la fiert pentru paste și adăugați un praf de sare când aceasta începe să fiarbă. Puneți pe foc o tigaie și adăugați în ea gorgonzola tăiată cubulețe. Lăsați-o să se topească la foc lent. Adăugați  smântâna pentru  gătit și condimentați cu un praf de sare, puțin piper și un pic de zahăr. Lăsați tigaia pe foc pentru încă 3-4 minute, la foc mic, amestecând din când în când în sos. Dacă apa fierbe puteți adăuga pastele în ea și fierbeți-le cam 9-11 minute, al dente. Adăugați în sos și pancetta tăiată felii. Amestecați bine și luați tigaia de pe foc după 1-2 minute. Scurgeți pastele fierte și serviți-le cu sosul rezultat. Presărați puțin pătrunjel tocat mărunt, deasupra lor. Simplu, rapid și gustos!



Buon appetito!
Tags:

10 comentarii :

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!