Cușcuș cu ciuperci Alina Avram 11 noiembrie 2012 4 Comments

Cușcușul reprezintă un fel de paste preparat din grâu dur(semolina). Se presupune că ar proveni din nordul Africii, iar în limba de proveniență cuvântul cunoscut precum ''cușcuș'', în limba română și ''couscous'', în limba engleză înseamnă: ''rotunjit'', ''bine format'', ''bine rulat''. Are un gust plăcut, dulceag, iar în combinație cu ciupercile, de exemplu creează acel contrast dulce-sărat. Se poate consuma simplu, aromatizat doar cu puțin unt sau ulei de măsline,  asezonat cu legume sau cu carne. Este recomandat în curele de slăbire deoarece 100 de grame de cușcuș preparat simplu conține aproximativ 160 de calorii. În plus este foarte sățios, se poate consuma la gustarea dintre mese sau ca fel principal. Cine nu îl poate consuma ca atare (simplu sau cu legume) îl poate considera o garnitură ideală pentru fripturi. Din 200 g de cușcuș mie mi-a ieșit un bol de mâncare ca cel din imagine. Am mâncat cam jumătate din el, să nu vă imaginați că am mâncat tot bolul. După cum am mai spus este foarte sățios.

Ingrediente:

200 g de cușcuș
o lingură de unt
300 g de ciuperci champignon
o ceapă
3 linguri de ulei de măsline
sare, piper
pătrunjel tocat
o roșie pentru decor

Mod de preparare:

Se pune apa la fiert pentru a înmuia cușcușul. Intre timp se călește ceapa în uleiul de măsline și după ce s-a înmuiat se adaugă ciupercile spălate și tocate. Se lasă pe foc până se înmoaie bine și scade apa rezultată de la ele. Se condimentează cu sare și piper. Se pune cușcușul într-un vas și se toarnă 320 ml de apă peste el. Se lasă cam 7-8 minute acoperit. Se amestecă apoi cu lingura de unt, până se topește bine untul. Se adaugă ciupercile călite și se amestecă bine. Se presară la final pătrunjel tocat deasupra și se servește. Se poate consuma atât cald cât și rece. Eu l-am servit cu salată de roșii.


Să vă fie de bine!

4 comentarii :

  1. Delicios.Si reteta e super si pozele frumoase.
    Sa ai o saptamana minunata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc la fel. Cu pozele mă străduiesc să fie cât de cât frumoase. Mai am multe de învățat.

      Ștergere
  2. Si mie imi place foarte mult cuscusul, iar tu mi-ai dat o idee foarte buna sa-l combin cu ciuperci! ;)
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!