Cupe de kaki cu ricotta Alina Avram 25 noiembrie 2012 8 Comments

Am descoperit pe site-ul Mondocucina o modalitate foarte bună de a consuma acest fruct, kaki, pe care știți deja că nu prea ador să-l consum ca atare. Este vorba despre un desert super ușor și la propriu și la figurat, un desert cu ricotta, miere de albine și pulpă de kaki. Din câte am observat, dând o căutare pe google, această rețetă  își are originea în Italia, iar aici acest fruct se intitulează la fel cum se și pronunță: cachi. Am fost puțin în dubii când a trebuit să scriu denumirea acestui fruct și am optat în final pentru ''kaki'', care este și cea mai cunoscută. Mai poartă denumirea și de ''persimon'' și China este primul producător mondial al acestuia. Nici Italia nu stă rău deloc, aflându-se la jumătatea clasamentului, pe locul cinci, conform Wikipedia.

Ingrediente:

200-250 g de ricotta
un kaki copt bine
4 lingurițe de miere de albine
2 lingurițe de bucățele de ciocolată

Mod de preparare:

Ricotta se amestecă cu mierea de albine. Fructul de kaki se spală, se înlătură coaja și se extrage pulpa. Se pune într-o cupă un strat de ricotta, unul de kaki și tot așa până la epuizarea ingredientelor. Se ornează deasupra cu bucățele de ciocolata și desertul este gata. Dacă pulpa de kaki este prea tare puteți să o dați prin blender, dar rețineți că fructul trebuie să fie copt bine. Mi-a plăcut acest desert și m-a surprins plăcut că nu am mai simțit gustul acela neplăcut, care îți face gura pungă, atribuit kaki-ului. 



Să vă fie de bine!

8 comentarii :

  1. Răspunsuri

    1. ciao... cachi maturi sunt deliciosi naturali:se pun intr-o cupa transparenta, se scoate coaja si se mananca cu lingurita pulpa care este delicioasa. Poate fi acompaniat si cu frisca sau cu putina cacao amara. Aici in Italia am pregatit o minunata tartina, cum spun ei,si chiar am facut si o marmelada !!!
      Dar bineinteles si rezeta ta mi se pare a fi delicioasa, si sigur am sa o incerc. pupici...
      mari-mch

      Ștergere
    2. Mulțumesc frumos. Taică-meu le mănâncă cu lingurița, îi plac foarte mult:). Mie mai puțin.

      Ștergere
  2. Arata delicios! Am sa incerc si eu fructul kaki, pana acum l-am ocolit:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Tot am vazut acest fruct prin supermarketuri, dar sincer si eu l-am ocolit deoarece nu stiam la ce sa-l folosesc :P
    Ar cam trebui sa incerc acest desert sa vad si eu cum este :)
    Pup!

    RăspundețiȘtergere

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!