Crumble cu struguri și kaki Alina Avram 21 noiembrie 2012 4 Comments

Am văzut acest desert pe site-ul Danei și mi-au venit în minte două lucruri: unul că îmi place crumble-ul și doi că ar trebuie să fac și eu un astfel de desert având în vedere că am kaki în casă și nu prea îmi place să le consum ca atare. Cred că este singurul fruct dintre acelea pe care le-am mâncat până acum care nu prea îmi face plăcere să-l mănânc. Știu că are proprietăți miraculoase, că e considerat fructul zeilor și așa mai departe, dar mie mi se face ''gura pungă'' când îl mănânc. Mă gândesc că sunt mai multe tipuri de kaki, pentru că îmi amintesc că am mâncat mai demult, tot aici în Italia, un fruct de acest gen care nu mi-a lăsat aceeași senzație sau poate acestea pe care le am eu nu sunt suficient de coapte. Am o lădiță de kaki de vreo lună și ceva în casă și tot aștept să se coacă bine să devină mai moi și suculente. Faza e că se coc destul de greu pentru că persoana care mi le-a adus le-a cules când nu erau coapte suficient. Acestea pe care le-am ales pentru crumble erau cele mai coapte și în acest desert nu mi-au mai lăsat acea impresie de ''gură pungă''. Așadar, mi-a plăcut să-l consum în această variantă. Și o să mai încerc și alte variante de desert cu acest fruct ''miraculos''. 

Ingrediente:

75 g de făină
40 g de unt
50 g de zahăr tos
câteva boabe de struguri
un fruct kaki
4 lingurițe de fulgi de migdale
4 lingurițe de zahăr brun

Mod de preparare:

Se pun câteva boabe de struguri în cele patru ramekin-uri, apoi se adaugă feliile de kaki și se presară în fiecare vas câte o linguriță de zahăr brun. Peste zahărul brun se pun fulgii de migdale și apoi aluatul nisipos. Pentru aluatul nisipos se frământă cu mâna untul cu făina și zahărul. Se umplu vasele cu acest aluat și se dau la cuptor, la foc moderat, până se rumenesc frumos. Se servește cald sau rece. Eu l-am servit rece și am mai adăugat câțiva fulgi de migdale deasupra. A fost foarte bun și a reprezentat pentru mine un mic dejun dulce și delicios. 


Să vă fie de bine!

4 comentarii :

  1. Răspunsuri
    1. Da, părerea mea este că e bun în orice combinație acest desert numit crumble:).

      Ștergere
  2. Arata grozav!Si eu am un pom de cachi in curte si doar eu le consum.Ai mei nici nu vor sa le vada,mai gusta doar gemul.Daca sunt coapte bine fructele ,sunt foarte dulci si suculente,nu-ti da nici o senzatie neplacuta!Bacioni :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Știu am văzut rețeta de gem pe site-ul tău.Și eu am în curte, dar nu mă omor după ele. O să încerc să le consum mai des. Mulțumesc.

      Ștergere

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!