Ciuperci cu chorizo și cașcaval Dohotariu-Avram Alina 7 noiembrie 2012 4 Comments

Am cumpărat din supermarket niște ciuperci champignon frumoase, albe și măricele. Am zis că sunt numai bune de umplut cu ceva și date la cuptor. Le-am umplut cu chorizo pentru că îmi place mie acest sortiment de salam și pentru că este picant, uscat și nu foarte gras. Chorizo de la mama lui de acasă nu am gustat și nu știu cum este, dar vreau să cred că cel pe care îl cumpăr eu din supermarketurile de aici nu este foarte diferit de cel original. Am adăugat și câteva bucățele de ardei roșu pentru culoare și gust și nelipsitul cașcaval Gouda.

Ingrediente:

8 ciuperci champignon măricele
10 g de unt
50 g de chorizo
50 g de cașcaval Gouda
câteva fâșii de ardei roșu 
1-2 roșii pentru servire
pătrunjel pentru decor

Mod de preparare:

Am spălat bine ciupercile de pământ, am rupt codița pe care nu am aruncat-o ci am păstrat-o pentru alte mâncăruri. Am pus în fiecare ciupercuță câte un vârf de linguriță de unt, am adăugat apoi chorizo tăiat bucățele, fâșiile de ardei roșu și la sfârșit cașcavalul ras deasupra. Am dat tava cu ciuperci la cuptor pentru 15-20 de minute, până s-a topit cașcavalul și s-a rumenit puțin. Am servit ciupercile cu salată de roșii alături. Puteți alege orice salată vă place . Sunt foarte bune, consistente și sănătoase. Iată, așadar, o idee minunată pentru masa de prânz sau de seară.



Să vă fie de bine!

4 comentarii :

  1. Tare bune sunt ciupercile.Acestea ale tale arata fooooarte bine!

    Imi plac mult hainutele cele noi!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi plac ciupercile sub orice forma, mai ales gatite la cuptor! :)
    Ai realizat un preparat usor si gustos! ;)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!