Ciliegie fritte(Găluște cu cireșe) Dohotariu-Avram Alina 5 noiembrie 2012 No Comment

Am găsit aceste poze, rătăcite prin laptopul meu și m-am gândit să le public și să scriu și rețeta. Poate o să aveți nevoie de ea la primăvară sau la vară când se coc cireșele. Puteți folosi și cireșe la borcan, din compot. Pentru rețetă m-am inspirat de pe un site italian cu rețete și am modificat-o puțin. Traducerea din italiană a rețetei ar suna cam așa ''cireșe prăjite''. Mulți s-ar gândi de ce să prăjim cireșele dacă sunt așa de bune crude, în starea lor naturală. Eu zic să mai schimbăm din modul de prezentare al cireșelor și în plus la noi sunt foarte întâlnite găluștele cu fructe, care ar reprezenta echivalentul acestei rețete italiene.

Ingrediente:

450 g de făină
60 g de unt
100 g de zahăr
un plic de praf de copt
2 ouă
1/2 pahar de vin alb
un plic de zahăr vanilat
ulei pentru prăjit
nucă se cocos și zahăr pudră pentru servit
cireșe proaspete sau din compot

Mod de preparare:

Cerneți făina împreună cu praful de copt într-un bol. Adăugați în centrul ei untul moale, zahărul, ouăle, zahărul vanilat și frământați bine compoziția cu mâna cam 10 minute, adăugând pe rând și vinul alb. Scoateți sâmburii de la cireșele spălate. Formați câteva bile din aluat de circa 3 cm diametrul, în care introduceți cireșele fără sâmburi. Coaceți găluștele în ulei încins pană se rumenesc frumos și apoi scoateți-le pe o hârtie absorbantă. Treceți-le prin nucă de cocos sau pudrați-le simplu cu zahăr praf. Eu le-am trecut și prin nucă de cocos și le-am și pudrat cu zahăr. Nu am scris exact câte cireșe vă trebuie, pentru că nu am stat să le cântăresc. În funcție de câte găluște vă ies, atâtea cireșe folosiți. Eu le-am avut culese din grădină, le puteți vedea în poze.



Să vă fie de bine!

No Comment

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!