Chec în trei culori (cu dulceață) Alina Avram 28 noiembrie 2012 10 Comments

Când am făcut prima dată acest chec în trei culori, mi-am dorit să-l repet în altă variantă de culori, respectiv roșu, galben și albastru. Nu mi-au ieșit foarte bine culorile deoarece nu am vrut să folosesc colorant și am folosit dulceață de cireșe și dulceață de afine. Mi-am dorit să particip pe ultima sută de metri cu această rețetă la provocarea Dulce Românie. M-am gândit că un chec în culorile drapelului național ar fi potrivit pentru provocarea de luna aceasta: România. Sper să vă placă și să urmăriți pe 1 decembrie parada rețetelor participante pe site-ul Mihaelei. Ingredientele pentru acest chec sunt aceleași ca la precedentul, puteți folosi însă ce culori doriți pentru a realiza acest chec minunat. Îi mulțumesc pe această cale Laurei Laurențiu pentru rețeta și pentru sursa de inspirație.

Ingrediente:

225 g de făină
6 ouă
170 g de zahăr
120 g de unt
3 linguri de lapte
o esență de vanilie
coajă de lămâie
un praf de sare
dulceață de cireșe
dulceață de afine

Mod de preparare:

Se separă ouăle, iar albușurile se bat spumă tare cu un praf de sare și zahărul adăugat pe rând. Gălbenușurile se mixează și ele puțin și se adaugă treptat peste albușuri, amestecând ușor cu o spatulă. Se adaugă untul topit puțin câte puțin, laptele, o linguriță de coajă de lămâie și esența de vanilie. Se amestecă ușor până la încorporarea completă și la final se adaugă în ploaie făina. Se împarte compoziția rezultată în trei boluri. În două dintre boluri se adaugă câteva linguri de dulceață de cireșe, respectiv dulceață de afine. Dulceață de cireșe am folosit cam jumătate de borcan mic, pentru că nu prea se colora compoziția, iar de afine am folosit cam 4 linguri. 
Se toarnă pe rând compozițiile într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt, în cele trei spații create cu ajutorul unor cartoane acoperite cu folie de aluminiu. Se dă drumul la cuptor să se încălzească și înainte de a da tava la cuptor se scot cu grijă cartoanele despărțitoare. Se lasă checul la copt, la 180 de grade, pentru 30-35 de minute. Având în vedere că are dulceață în compoziție trebuie lăsat mai mult în cuptor ca să se rumenească bine. Se încearcă din când în când cu o scobitoare pentru a vedea dacă s-a copt suficient. După ce s-a copt se lasă să se răcească, apoi se pudrează cu zahăr pudră, se porționează și se servește. La mulți ani, România!
Tags:

10 comentarii :

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!