Brioșe cu șuncă și cașcaval Dohotariu-Avram Alina 2 noiembrie 2012 2 Comments

Mi-s foarte dragi brioșele, dulci sau sărate sunt binevenite oricum. Am postat până acum câteva rețete de brioșe, dar niciuna de brioșe sărate. Încet, încet o să încerc să-mi îmbogățesc ''colecția'' de brioșe pentru că sunt bune rău, vorba mea. Acestea pe care vi le prezint astăzi se fac foarte ușor, cam cu ce avem la îndemână prin frigider, cu puțin cașcaval, șuncă, bacon sau prosciutto, lapte și verdeață, cu precădere mărar, pentru că îmi place mie mai mult în rețeta aceasta :).

Ingrediente:

160 g de făină
1 vârf de cuțit de praf de copt
1 praf de sare
2 ouă
50 ml de ulei
100 ml de lapte
30 g de cașcaval ras
30 g de șuncă
verdeață

Mod de preparare:

Se mixează ingredientele lichide(ouăle, uleiul, laptele) într-un bol și se adaugă apoi cașcavalul ras, șunca și verdeața(mărar sau pătrunjel). Se cerne făina amestecată cu praful de copt deasupra compoziției lichide și se încorporează cu o spatulă până se absoarbe tot lichidul. Se adaugă un praf de sare și se pune compoziția în formele pentru brioșe tapetate cu hârtiuțe colorate. Se dau formele la cuptor, la 175 de grade, pentru 15-20 de minute. Sunt delicioase atât calde cât și reci.


Să vă fie de bine!
Tags:

2 comentarii :

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!