Bomboane Raffaello cu lapte condensat Alina Avram 7 noiembrie 2012 10 Comments

Vă mărturisesc sincer că nu am crezut că bomboanele raffaello făcute în casă pot fi la fel de bune ca cele din magazin, poate chiar mai bune. Greșeala mărturisită este pe jumătate iertată, nu-i așa? Astăzi am făcut pentru prima dată aceste bomboane minunate. Am fost foarte încântată de rezultat, mi-au ieșit extraordinar de bune. Unde mai pui că este și prima încercare reușită de acest gen. Mă gândesc că încercările viitoare vor fi și mai reușite și rețeta mai îmbunătățită. Am căutat vreo două zile prin supermarketurile de aici lapte praf, nu am găsit, bineînțeles. Am căutat mai multe chestii ''de-ale gătitului'', printre ele numărându-se și foile de napolitană. Nici pe acelea nu le-am găsit. Am căutat de-am amețit. Foile de napolitană îmi trebuiau pentru o altă rețetă, pe care o să o amân pentru când o să merg acasă, în România. Revenind la subiectul inițial, am luat în loc de lapte praf, lapte condensat. Nu am făcut rău  deloc, unu la mână pentru că se pot face aceste bomboane și cu acest sortiment de lapte și doi la mână pentru că am impresia că sunt mai gustoase așa. Dacă mă înșel, vă rog să mă atenționați. Am să încerc și varianta cu lapte praf și o să mă dumiresc atunci.

Ingrediente:

200 ml de lapte condensat Nestlé(am folosit eu)
180 g de nucă de cocos
50 g de unt moale
alune de pădure prăjite

Mod de preparare:

Procedeul de realizare al acestor bomboane e foarte simplu. Eu am amestecat cu un tel untul moale cu laptele condensat până la omogenizarea completă, am adăugat cam 140-150 g de nucă de cocos și am dat apoi compoziția pentru jumătate de oră la rece. După aceea am format biluțe din compoziție în care am adăugat și una-două alune de pădure prăjite. Am trecut apoi bomboanele prin nuca de cocos rămasă, le-am pus în hârtiuțe, unele le-am lăsat așa și le-am dat la rece pentru minim o oră. Se consumă foarte repede de bune ce sunt.

Să vă fie de bine!


10 comentarii :

  1. Cu lapte condensat nu am facut niciodata Raffaelo, dar la creme am folosit si am fost incantata de rezultat, deci sunt sigura ca si aceste bombonele sunt super delicioase :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumos ti-au iesit.trebuie incercata varianta asta cu lapte condensat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Super!Am facut doar cu lapte pana acum, dar vrem sa incercam si reteta ta,arata tare bine:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce ma bucur ca am descoperit reteta asta! Sigur e mult mai bine sa folosesti lapte condensat decat lapte praf. O sa incerc si eu neaparat. Cred ca ai putea face din compozitia asta si ousoare de Paste. :) Ar arata bine intr-un cosulet. Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt mult mai bune cu lapte condensat după părerea mea. Cred că aș putea face, dar deocamdată nu mă gândesc la Paște. Mai este mult până atunci. Mulțumesc, Rita.

      Ștergere
  5. Le voi incerca si eu azi. Nici eu nu gasesc lapte praf :), dar am lapte condensat... asa ca... la treaba! Multumesc de reteta.

    RăspundețiȘtergere

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!