Salată de pui cu semințe de rodie și sâmburi de pin Dohotariu-Avram Alina 19 octombrie 2012 4 Comments

Îmi plac foarte mult salatele și le mănânc aproape în fiecare zi, iar de rodii ce să mai vorbesc, le ador. Tocmai de aceea am ales să împac și capra și varza și să pregătesc o salată de pui cu semințe de rodie. Rodia este bogată în acid folic și conține vitaminele A, C, E, necesare bunei funcționări a oricărui organism. Conține de trei ori mai mulți antioxidanți decât vinul roșu sau ceaiul verde. Eu nu vreau să vă conving să mâncați mai multe rodii, dar vă rog doar să încercați:). Acest fruct miraculor se recoltează toamna, mai exact în perioada aceasta și tocmai de aceea e bine să profităm de el cât mai putem. Eu am ales de această dată să-l adaug într-o salată cu care m-am gândit să particip la un concurs organizat de Caietul cu rețete și de Păstăi de vanilie. Îmi place blogul Caietul cu rețete și-l urmăresc cu plăcere, iar dacă aveți nevoie de cele mai bune arome, uleiuri și condimente pe site-ul Păstăi de vanilie le găsiți cu siguranță. Tot aici găsiți și sâmburii de pin pe care i-am folosit în salată, care sunt extraordinari și ar fi bine să fie incluși în alimentația oricărei persoane. 

Ingrediente:

o jumătate de salată verde (mai crudă)
200 g de piept de pui
o ceapă mică roșie
semințele de la jumătate de rodie
sâmburi de pin (o lingură)
3 linguri de ulei de măsline
zeamă de lămâie
sare, piper
boabe de piper negru
frunze de pătrunjel (opțional)

Mod de preparare:

Prima dată se rumenește pe un grătar încins pieptul de pui. Între timp, se spală salata verde, se scurge de apă și se rupe în bucățele într-un bol. Se taie ceapa roșie și se adaugă și aceasta peste salată. Pieptul de pui, odată rumenit, se taie în fâșii și se adaugă peste salata și ceapa din bol. Se scot semințele dintr-o jumătate de rodie,  se adaugă și acestea, în salată, împreună cu sâmburii de pin. La final, se condimentează cu sare și piper, se adaugă cele 3 linguri de ulei de măsline, o lingură de zeamă de lămâie și se presară deasupra câteva boabe de piper și câteva frunze de pătrunjel. Folosirea pătrunjelului este opțională, dar eu îl folosesc în salate pentru că dă un gust mai bun acestora, iar un plus de vitamina C nu face rău nimănui.
Este o salată simplă, dar pentru mine este un fel de mâncare preferat, iar din această cauză m-am gândit să-l înscriu în concursul despre care v-am vorbit. O salată simplă, dar gustoasă și sănătoasă, care aduce numai beneficii organismului uman. 


Să fiți sănătoși!
Tags:

4 comentarii :

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!