Ruladă cu gem Dohotariu-Avram Alina 5 octombrie 2012 No Comment


Într-o zi, pe când ''răsfoiam'' paginile internetului în căutarea unui desert bun, dar ușor de realizat, am dat peste acestă ''rulada cu gem'' pe acest site: barbatlacratita.ro. Am refăcut ulterior desertul și în varianta: ''ruladă cu ciocolată'', dar aceasta nu ar fi nicidecum singura opțiune rămasă. Care va să zică se poate face ruladă cu mere, ruladă cu frișcă, ruladă cu brânză, etc. Un lucru este cert, rulada făcută în casă este de un milion de ori (cel puțin) mai bună decât cea cumpărată. Urăsc ruladele din magazin, pline de frișcă și de margarină. Dacă vă e poftă de o feliuță de ruladă, fiți atenți și notați:)


Ingrediente:

5 ouă
5 linguri de zahăr
5 linguri de făină
200 g de nucă măcinată
1 borcan mic de gem la alegere
o esență de vanilie
coajă de lămâie(opțional)

Separați albușurile de gălbenușuri, iar pe cele dintâi le mixați spumă  cu o lingură de zahăr. Gălbenușurile se mixează cu restul de zahăr și esența de vanilie până când se deschid la culoare și se topește zahărul. Turnați amestecul de gălbenușuri peste cel de albușuri și amestecați ușor de jos în sus, la mână. Adaugați făina cernută, pe rând câte o lingură, și amestecați până la omogenizarea completă. Dacă doriți, puteți să radeți și puțină coajă de lămâie în această compoziție pentru un plus de gust. Se tapetează tava de cuptor dreptunghiulară cu hârtie de copt și se toarnă compoziția în ea. Se introduce la cuptor, pentru aproximativ 15 minute, la 180 de grade.  
Se scoate foaia de ruladă din cuptor, se desprinde de pe foaia de copt și se așează pe altă foaie curată. Ungeți rulada cât este caldă cu gem pe toată suprafața acesteia, rulați-o ca pe o clătită și țineți-o împachetată în foaia de copt pentru câteva minute. La final, se scoate rulada din hârtie, se unge cu puțin gem deasupra și se tapetează cu nucă măcinată. 


Dacă se optează pentru umplerea ruladei cu ciocolată, se topesc 200 g de ciocolata cu lapte pe baie de aburi și se întinde pe  toată suprafața acesteia. Se presară zahăr pudră deasupra înainte de servire.Să vă fie de bine!

No Comment

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!