Papanași cu smântână și dulceață Dohotariu-Avram Alina 1 octombrie 2012 No Comment


Nu e mare lucru să faci papanași, e chiar simplu dacă ții cont de câteva sfaturi. Dacă ai cumva prin frigider niște brânză de vaci și nu știi ce să faci cu ea, fiindcă te-ai săturat de clasica mâncare "mămăligă cu brânză și smântână", pune mâna și fă niște papanași.

Ingrediente:

500 g de brânză de vaci, bine scursă
3 ouă
100 g de zahăr
250 g de făină
coaja rasă de la jumătate de lămâie
1 plic de zahăr vanilat sau esență
1 praf de sare
smântână și dulceață pentru servit
 ulei pentru prăjit

Mod de preparare al papanașilor:

Brânza de vaci se pune într-un bol împreună cu zahărul, amestecându-se bine. Se adaugă ouăle, zahărul vanilat, coaja de lămâie, praful de sare, iar la final făina. Se amestecă bine toate ingredientele, cu mâna sau cu o lingură. Dacă aluatul este prea moale se mai adaugă făină, pentru ca aluatul să fie ușor de modelat și să nu se lipească de degete. 
Se pune ulei la încins într-o cratiță. Între timp se formează bile cu gaură în mijloc din aluatul de papanași. Se folosește și făină dacă nu se reușește modelarea lor. Se pun la prăjit în uleiul încins (papanașii trebuie să plutească în ulei), pe ambele părți. 
Se scot pe o hârtie absorbantă și se servesc apoi cu smântână și dulceață la alegere.



 Să vă fie de bine!

No Comment

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!