Crap la cuptor cu legume Alina Avram 28 octombrie 2012 2 Comments

Mi-am dorit să public această rețetă deoarece face parte din meniul meu; în momentul de față mănânc cel puțin o dată pe săptămână  pește cu legume. Mi-e drag să mănânc pește, mai ales dacă e pescuit de dragul meu soț și e curățat tot de el. Recunosc că nu prea curăț pește și dacă-l cumpăr din magazin îl iau curățat gata. Crapul, dacă e mărișor se curăță foarte greu, are solzii mari, iar șira spinării e foarte tare. Pentru astfel de munci, avem nevoie de bărbați, mai ales de bărbații cărora le place să prindă pește și să-l curețe tot ei. De regulă, pescarii aduc peștele acasă, iar nevestele îl curăță. Ei bine, eu nu mă încadrez în această categorie, din fericire. Nu prea mănânc pește prăjit pentru că mi se pare că îmi bat joc de bunătatea de pește. Îl prefer la cuptor sau la grătar cu legume, mai ales că e și foarte sănătos.

Ingrediente:

un crap(aprox 1 kg)
o ceapă
un ardei roșu
un ardei verde
o roșie
2 morcovi
sare, piper
2-3 căței de usturoi
2 linguri de ulei de măsline
2-3 felii de lămâie
pătrunjel tocat(opțional)

Cum se prepară:

Crapul, curățat și spălat, îl punem într-o tavă care va merge la cuptor. În tavă adaugăm morcovii tăiați rondele, ceapa și ardeii tăiați julien, roșia tăiată felii și usturoiul. Introducem câteva legume și în interiorul peștelui și condimentăm la final cu sare, piper și două linguri de ulei de măsline. Dăm tava la cuptor, la foc mediu, pentru 35-40 de minute. Verificăm peștele din când în când și îl întoarcem de pe o parte pe cealaltă să se pătrundă bine. Nu adăugăm apa în tavă pentru că legumele conțin apă și nu este nevoie. Când servim peștele cu legume adăugăm câteva felii de lămâie și pătrunjelul tocat.


Să vă fie de bine!
Tags:

2 comentarii :

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!