Chec simplu și rapid Dohotariu-Avram Alina 1 octombrie 2012 No Comment


Checul este un preparat de origine englezească, termenul ''chec'' provenind din englezescul "cake". Este un desert sau o gustare foarte versatilă pentru că se poate prepara într-o multitudine de combinații, cu fructe, cu ciocolată, simplu, cu nuci și alune, cu rahat, cu cacao, etc. Eu vă prezint două feluri de chec, una cu nuci măcinate și cacao și cealaltă cu caise. Amândouă au la bază același mod simplu de preparare, doar că se înlocuiesc nucile măcinate cu caisele. Foarte simplu și la obiect.

Ingrediente:

 5 ouă
10 linguri de zahăr
10 linguri de făină
10 linguri de ulei
1 praf de copt
1 zahăr vanilat
2 linguri de cacao
nuci sau alune de pădure măcinate

Mod de preparare:

Ouăle se bat cu zahărul, adăugând pe rând cele 10 linguri de zahăr. Pe urmă se adaugă și cele 10 linguri de ulei, tot pe rând, amestecând bine cu mixerul. Făina cernută și amestecată cu praful de copt și zahărul vanilat  se adaugă peste compoziția de ouă. Se amestecă bine în continuare, până se omogenizează ingredientele. Aluatul rezultat se împarte în două, o parte se pune într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină, iar cealaltă parte se amestecă bine cu cele două linguri de cacao și două-trei linguri de nuci sau alune măcinate. Această compoziție se toarnă peste cealaltă din tavă și se dă la cuptor, la foc mediu pentru aproximativ 20-25 de minute.
Dacă se alege varianta de chec cu fructe, se renunță la nucile măcinate, se adaugă o lingură de cacao doar, și se pun câteva caise coapte, tăiate cubulețe. Această rețetă se poate îmbunătăți după gusturile fiecăruia. Eu de cele mai multe ori am preferat alunele de pădure în locul nucilor, pentru că au un gust mai bun:).Să vă fie de bine!
Tags:

No Comment

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!