Brioșe cu ricotta Alina Avram 9 octombrie 2012 2 Comments


Brioșele, în engleză ''muffins'', sunt niște prăjiturele tare simpatice. Ușor de pregătit, acestea pot fi atât dulci, cât și sărate, simple sau cu fructe și ciocolată. Sunt asemănătoare cupcakes-urilor, dar mult mai ușor de pregătit. Dacă brioșa ar fi sora mai mică a checului, cupcake-ul ar fi un tort în miniatură. Cupcakes-urile necesită un proces mai laborios de prepararea, iar decorarea lor cu ajutorul cremelor fine, de bună calitate le face atât de spectaculoase. 
Brioșele cu ricotta sunt foarte ușor de pregătit și foarte gustoase datorită untului din compoziție și aromei pe care o conferă ricotta preparatului. 

Ingrediente:
150 g de ricotta
1 ou
75 g de unt
100 g de zahăr
200 g de făină
1 plic de praf de copt
1 praf de sare

Mod de preparare:

Amestecați într-un vas oul, untul(topit și răcit) și ricotta. Omogenizați bine toate ingredientele. Făina o amestecați cu praful de copt, un praf de sare și zaharul, și o încorporați bine amestecului de ricotta. Formați cu ajutorul mâinii biluțe din aluat și puneți-le în formele de brioșe tapetate cu hârtiuțe speciale pentru brioșe. Dacă aluatul este prea moale și nu puteți forma biluțe din el, luați câte o lingură din aluat și umpleți formele de brioșe. Coaceți brioșele timp de 20 de minute la foc mic. După ce le scoateți din cuptor, presărați zahăr pudră deasupra lor. Pe timpul coacerii în cuptor, brioșele o să crească frumos. Supravegheați cuptorul, iar pentru a verifica dacă s-au copt înauntru faceți-le un test cu scobitoarea. Până la urmă acesta rămâne cel mai singur mod pentru a vedea dacă s-au copt prăjiturile de orice natura:).  
Sunt absolut delicioase brioșele cu ricotta, trebuie să le încercați măcar o dată. Să vă fie de bine!
Tags:

2 comentarii :

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!