Brioșe cu piure de măr Dohotariu-Avram Alina 15 octombrie 2012 2 Comments


Aceste brioșe cu piure de măr m-au trimis cu gândul la madlenele din comerț   pe care le mâncam în liceu cu prietena mea Anca. Erau bune și le mâncam cu o așa de mare poftă. Pe atunci nu știam ce înseamnă prăjiturile făcute în casă, pentru că nu mă omoram cu gătitul. Au suprafața crocantă și  interiorul moale, iar când le savurezi ți se topesc practic în gură:).

Ingrediente pentru 6 brioșe:
230 g de făină
150 g de margarină vegetală
150 g de zahăr
50 ml de piure de măr
jumătate de praf de copt

Pentru piure de măr:
2 mere potrivite Golden
4 picături de zeamă de lămâie
10 g de zahăr

Într-un bol amestecați cu ajutorul mixerului făina, margarina, zahărul și praful de copt, până obțineți un aluat molcuț. Adăugați și piureul de măr realizat la blender din merele curățate, tăiate cubulețe, zahărul și zeama de lămâie. Omogenizați bine compoziția și umpleți cu aceasta formele de brioșe tapetate cu hârtiuță colorată. Dați brioșele la cuptor, la 150 de grade, pentru 15-20 de minute. Serviți-le presărate cu zahăr pudră. Asta a fost tot. Simplu, nu?


Să vă fie de bine!
Tags:

2 comentarii :

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!