Brioșe cu măr, migdale și fulgi de ciocolată Alina Avram 17 octombrie 2012 No Comment

Astăzi am copt niște brioșe super bune, super gustoase, super, super. Sunt foarte încântată de ele. Mi-am cumpărat cu câteva zile în urmă niște forme de silicon și cum era mai nimerit să le inaugurez, decât pregătind niște brioșe, evident. Brioșele nu necesită nu știu ce mod elaborat de preparare, sunt ușor de făcut și foarte ușor de mâncat: dintr-o înghițitură:)).

Ingrediente:

2 ouă
150 g de zahăr
70 g de unt
125 ml de smântână dulce
215 g de făină
1 măr
1 plic de praf de copt
o esență de migdale
2-3 linguri de fulgi de migdale
50 g fulgi de ciocolată

Mod de preparare:

Pentru început se topește untul la bain-marie sau la microunde(eu îl topesc la foc mic, stând cu ochii pe el, însă). Se mixează bine ouăle cu zahărul, se adaugă trei linguri de unt topit, smântâna, esența de migdale și mărul curățat, tăiat cubulețe. Se omogenizează bine toate ingredientele. Se încorporează pe rând făina și praful de copt cu o spatulă.
Din aluatul rezultat se pune câte o linguriță în formele de brioșe tapetate cu hârtiuță colorată. Se presară apoi fulgii de ciocolată și se adaugă din nou aluat cu lingurița, astfel încât formele să nu fie umplute bine de tot. Se presară deasupra brioșelor fulgii de migdale. Înainte de a le băga în cuptorul preîncălzit, se toarnă deasupra fiecărei brioșe câte o linguriță din untul topit, rămas. Se dau la cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 25-30 de minute.Să vă fie de bine!
Tags:

No Comment

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!