Browsing "Older Posts"

Mâncare gustoasă la un click distanță

  Sursa foto: Foodpanda.ro
Eu fac parte din categoria persoanelor care gătesc aproape în fiecare zi. Excepție fac acele zile în care tatăl meu stă acasă și pregătește el de-ale gurii. Ca să gătești în fiecare zi trebuie să-ți placă să gătești și să dispui de ceva mai mult timp liber. Pentru acele persoane care ori nu le face plăcere să gătească, ori sunt prea ocupate ca să o facă, există soluția salvatoare: foodpanda. Mâncarea gustoasă se află acum doar la un click distanță. Tot ce trebuie să faceți e să intrați pe site-ul foodpanda.ro, să vă alegeți meniul favorit, iar în scurt timp vă puteți bucura de acesta în intimitatea casei voastre. Foodpanda este partenerul vostru atunci când doriți să mâncați rapid, convenabil și gustos. Aceasta este și deviza promovată de echipă: Gustos și rapid!
13 decembrie 2013

Tort cu două feluri de ciocolată

Și a trecut și ziua mea, și am împlinit și 28 de ani. E mult, e puțin, sunt tânără, sunt bătrână, nu știu exact ce să zic, dar mereu spun că mi-aș fi dorit să mai am 20 de ani sau mai exact, să am mereu 20 de ani. Ce frumoasă e viața la 20 de ani! Nici la 28 nu e rea, dar nu e ca la 20 :)). În fine, timpul nu-l putem opri, nu ne rămâne decât să ne bucurăm de fiecare etapă a vieții, cu bune cu rele, cu fericiri și tristeți. De ziua mea, mi-am dorit un tort de ciocolată pentru că ador ciocolata în toate formele ei, dar cine nu o adoră?! E un tort simplu, cu un blat dens, același blat de la tortul cu dulce de leche. E umplut cu ciocolată albă, ciocolată cu lapte și glazurat cu ciocolată neagră. E ușor și de pregătit și de ornat.

Ingrediente pentru blat:
250 g de făină
250 g de zahăr
250 ml de frișcă lichidă
3 ouă
un zahăr vanilat
o linguriță de praf de copt

Pentru crema de ciocolată albă:
200 g de ciocolată albă
250 ml de frișcă lichidă

Pentru crema de ciocolată neagră:
200 g de ciocolată cu lapte
250 ml de frișcă lichidă

Pentru decor:
100 g de ciocolată neagră
bomboane ferrero rocher

Mod de preparare:

Pentru blatul de tort se mixează timp de 15 minute ouăle întregi cu zahărul, adăugând și plicul de zahăr vanilat. Încorporați apoi făina cernută cu praful de copt în așa fel încât să nu se formeze cocoloașe. Mixați frișca rece și adăugați-o și pe aceasta compoziției, amestecând ușor de jos în sus. Turnați compoziția într-o tavă rotundă, unsă cu unt și tapetată cu făină. Coaceți blatul la 160 de grade, pentru 50 de minute. Este un blat dens, ușor umed, cu reușită garantată dacă mixați ouăle pentru cel puțin 15 minute. După ce s-a copt lăsați-l la răcorit în tavă și apoi scoateți-l pe un grătar la răcit. Pentru poze dați click aici.
Cremele trebuie pregătite cu o seară înainte. Se topește ciocolata împreună cu frișca lichidă pe foc mic și se omogenizează. Se dau la rece până a doua zi, iar apoi se mixează. Se feliază blatul de tort în trei și se așază un strat de cremă de ciocolată albă și unul de ciocolată neagră (ciocolată cu lapte). Se oprește 1/3 din această cremă pentru a decora tortul la final. Se glazurează cu ciocolata neagră, topită pe baie de aburi și se decorează cu restul de ciocolată cu lapte, cu ajutorul unui poș. De fapt, la capitolul decorat, vă puteți juca cum vreți. Puteți să opriți și o cantitate de ciocolată albă și să decorați și cu aceasta tortul la exterior. Așezați la final bomboanele deasupra și dați tortul la rece pentru 3-4 ore, până la momentul servirii. E un tort ușor, nu foarte dulce. 


Să vă fie de bine!
8 decembrie 2013

Fursecuri cu cireșe confiate

Fursecurile acestea mă trimit cu gândul la iarnă, chiar dacă mie nu prea îmi place iarna, mai ales frigul. Culorile sărbătorilor de iarnă îmi plac însă, atmosfera creată de acestea și timpul petrecut alături de cei dragi în liniște și armonie. Ce-mi doresc eu pentru acest sfârșit de an? Multă sănătate pentru cei dragi mie, multă seninătate în gândire, mult optimism și multă putere de a înfrunta micile probleme ale vieții. Și îmi mai doresc să petrec sărbătorile alături de toți cei dragi mie, chiar dacă e primul an când nu-mi doresc cu ardoare să merg în Romania. În fine, rezolv eu și problema aceasta. Ce vă doresc vouă? E simplu, ce-mi doresc mie, vă doresc și eu vouă dragii mei. Revenind de unde am plecat, aceste fursecuri în culorile iernii sunt ușor de pregătit și tare aromate.  O să înțelegeți de ce spun asta. În loc de făina cu agent de creștere pe care am folosit-o eu, folosiți făină normală și o linguriță cu vârf de praf de copt.

Ingrediente:

150 g de unt
150 g de zahăr brun
1 ou
250 g de făină cu agent de creștere
o esență mică de lămâie(sau coajă rasă de lămâie)
100 g de cireșe confiate

Mod de preparare:

Untul se mixează spumă cu zahărul. Se încorporează oul, esența de lămâie și apoi se adaugă făina cernută. Se frământă bine până rezultă un aluat omogen. Se întinde aluatul într-o foaie pe masa de lucru unsă cu făină și se decupează formele dorite. Eu am optat pentru steluțe. Se așază formele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se pune în centrul fiecărei steluțe câte o jumătate de cireașă confiată. Se coc fursecurile pentru 10-12 minute, la foc mediu. Se lasă să se răcorească și se transferă apoi pe un grătar. Se presară zahăr pudră deasupra și se servesc. Sunt simple, bune și aromate. Încercați-le pentru moș Nicolae, dacă vreți să-l impresionați frumos!




Să vă fie de bine!

5 decembrie 2013

Tort cu cremă de brânză și dulce de leche

La mulți ani, dragi români! La mulți ani cu întârziere, dragi purtători ai numelui sfântului Andrei! Tortul acesta l-am pregătit special pentru voi și deși poate nu pare, am muncit aproape o zi la el. Cel mai mult a durat pregătirea dulcelui de leche, adică a dulceții de lapte, pe românește. E un tort consistent, dulce și aromat. Un tort pe care l-am pregătit cu toată dragostea pentru bărbații mei dragi. Ziua de 30 noiembrie are și o altă însemnătate pentru mine. În această zi sfântă mi-am întâlnit jumătatea, mai exact acum 8 ani de zile. Deci, am multe motive de sărbătorit zilele acestea și luna decembrie abia a început :) . 

Ingrediente pentru blat:
250 g de făină
250 g de zahăr
250 ml de frișcă lichidă
3 ouă
un zahăr vanilat
o linguriță de praf de copt

Pentru crema de brânză
400 g de unt
100 g de zahăr pudră
2 cutii de philadelphia

Pentru dulce de leche:
1 l de lapte cu 3,5% grăsime
500 g de zahăr
o păstaie de vanilie

Pentru decor:
100 g de cireșe confiate

Mod de preparare:

Pentru blatul de tort se mixează timp de 15 minute ouăle întregi cu zahărul, adăugând și plicul de zahăr vanilat. Încorporați apoi făina cernută cu praful de copt în așa fel încât să nu se formeze cocoloașe. Mixați frișca rece și adăugați-o și pe aceasta compoziției, amestecând ușor de jos în sus. Turnați compoziția într-o tavă rotundă, unsă cu unt și tapetată cu făină. Coaceți blatul la 160 de grade, pentru 50 de minute. Este un blat dens, ușor umed, cu reușită garantată dacă mixați ouăle pentru cel puțin 15 minute. După ce s-a copt lăsați-l la răcorit în tavă și apoi scoateți-l pe un grătar la răcit. 

Dacă vă hotărâți să faceți dulce de leche după metoda mea, înarmați-vă cu multă răbdare. Aveți nevoie doar de 3 ingrediente, de o oală cu fundul și pereții groși și  de 2 ore de petrecut lângă aragaz. Puneți laptele pe foc împreună cu zahărul. Adăugați și păstaia de vanilie despicată pe lungime. După ce s-a topit zahărul, dați focul mai încet. Amestecați din când în când în lapte, dar după o oră de stat pe foc, amestecați din ce în ce mai des ca să nu se ardă zahărul. Încet, încet o să observați că își schimbă culoarea, zahărul se caramelizează și dulceața începe să se lege. E foarte important să nu plecați de lângă oală și să amestecați mereu în oală, mai ales când vă apropoiați de cele două ore de petrecut în fața aragazului. Eu am gustat de câteva ori din dulceață și m-am cam ars la limbă :). E foarte fierbinte. După ce s-a legat și are culoarea caramelului, opriți focul și puneți dulceața într-un vas mai mic. După ce se răcește însă, aceasta se întărește și seamănă foarte mult la gust cu caramelele.
Pentru pregătirea cremei de brânză, mixați untul moale cu zahărul pudră, apoi adăugați și brânza philadelphia. Adaugați și dulceața de lapte răcorită (la temperatura camerei) și transformați compoziția într-o cremă omogenă. Tăiați blatul în 3 și umpleți cu această cremă tortul. 
Decorați rapid pentru a nu se înmuia de tot crema și dați la rece până a doua zi. Mie nu mi-a ieșit prea bine parte cu decoratul așa că pentru un efect vizual mai plăcut am optat pentru câteva cireșe confiate. Trebuie să precizez că mi-a mai rămas puțină cremă, de aceea cred că ați putea folosi crema la ornarea a două blaturi. Este un tort destul de dulce, cu gust intens de caramele :) .



Să vă fie de bine!
1 decembrie 2013

Tiramisu cu amaretti

Am făcut de-a lungul timpului mai multe tipuri de tiramisu : clasictort de tiramsu fără ouă și tort tiramisu cu căpșuni. Era cazul pentru o schimbare în alcătuirea acestui faimos desert. Rețeta am văzut-o pe Tv Paprika, la Rachel Allen și mi-a plăcut teribil. Mi-am cumpărat toate cele necesare și am realizat un tiramisu de excepție, cu amaretti. De ce spun de excepție? Pentru că aroma de migdale a biscuiților amaretti conferă acestui desert un gust excepțional. Eu ador aroma de migdale și după cum se preconiza, acest tiramisu nu avea cum să nu fie extraordinar. Observați că vorbesc numai la superlativ și pe bună dreptate: Să dăm Cezarului ce-i al Cezarului! 

Ingrediente:

4 ouă
100 g de zahăr
3 cafele espresso
o esență mică de migdale (sau lichior de migdale)
200 g de amaretti
500 g de mascarpone
cacao

Mod de preparare:

Ouăle se separă, iar gălbenușurile se mixează cremă cu zahărul. Se pune apoi amestecul pe baie de aburi până se topește zahărul. Se mixează apoi din nou cu brânza mascarpone. Se încorporează albușurile bătute spumă și compoziția este gata pentru a fi utilizată. 
Eu am asamblat desertul în borcănașe și cupe de înghețată. E de preferat să-l asamblați în porții individuale. Așadar amaretti se înmoaie în cafeaua amestecată cu esența sau cu lichiorul de migdale. Se distribuie un strat din aceștia, apoi unul de cremă și tot așa până la epuizarea ingredientelor. Se presară cacao deasupra și desertul gata pregătit se dă la rece. Simplu, gustos, apetisant!



Să vă fie de bine!
27 noiembrie 2013

Pancakes cu fulgi de ciocolată și miere

E lucru știut că ne plac clătitele de orice gen, fie ele românești, americane, austriece sau franțuzești. Iubim clătitele de la mic la mare. Mie cel mai mult îmi plac clătitele subțiri, cu dulceață de smochine sau de căpșuni. La clătitele tradiționale folosesc mai mereu apă minerală. Ies pufoase și delicioase. Nici clătitele americane, denumite generic ''pancakes'', nu sunt de refuzat. Micuțe, grăsuțe și foarte pufoase se pot consuma într-o multitudine de combinații și gusturi. Eu am adăugat în compoziție niște fulgi de ciocolată și le-am consumat cu miere de albine și înghețată. Nu m-am complicat prea tare cu alt gen de toppinguri. Rețeta am preluat-o de pe Giallo Zafferano.

Ingrediente:

250 g de făină
50 g de unt
4 ouă
30 g de zahăr
400 ml de lapte
un praf de sare
100 g de fulgi de ciocolată
12 g de praf de copt

Mod de preparare:

Gălbenușurile se amestecă cu laptele și untul topit. Se adaugă făina cernută cu praful de copt și se omogenizează compoziția. Albușurile se mixează spumă cu zahărul și un praf de sare și se încorporează apoi ușor amestecului de gălbenușuri, cu mișcări de jos în sus. Se adaugă și fulgii de ciocolată și compoziția e gata pentru a fi utilizată. Se ia câte jumătate de polonic din compoziție și se toarnă în centrul unei tigăi teflonate unse cu puțin unt. Cu ajutorul unei spatule se întorc ușor clătitele și se așază una peste cealaltă pe o farfurie. 
Dacă folosiți fulgi de ciocolată, aceștia se vor duce la fundul vasului și trebuie să amestecați în compoziție înainte de a lua cu polonicul câte puțin din aceasta. Aveți grijă ca focul să nu fie prea tare pentru a nu se rumeni prea tare clătitele. Serviți-le cu miere, de albine, înghețată sau simple cu zahăr pudră.



Să vă fie de bine!
25 noiembrie 2013

Mud Cake cu ciocolată albă

Atât de mult mi-a plăcut mud cake-ul în varianta lui originală că m-am gândit să-l fac și cu ciocolată albă. Acum că am încercat ambele versiuni, pot spune că tot primul e cel mai bun. În plus e și mai spectaculos. E bine totuși să avem variante de mud cake. Exact ca la brownie. Există brownie și blondie. Și acesta, ca și fratele lui mai mare se face la fel de ușor. Eu aș vrea să le încercați pe amândouă și să-mi dați verdictul. Alb sau negru?

Ingrediente:

150 g de ciocolată albă
300 g de zahăr
250 g de unt
210 g de făină albă
120 g de făină cu agent de creștere
3 ouă
200 ml de apă
un plic de zahăr vanilat

Mod de preparare:

Adăugați într-o crăticioară  untul, ciocolata ruptă bucățele, zahărul tos, zahărul vanilat, 200 ml de apă și puneți-o pe foc să se topească întreg conținutul, amestecând mereu. Opriți focul înainte ca acesta să înceapă să fiarbă. Lăsați-l să se răcorească. Cerneți cele două tipuri de făină într-un vas încăpător, adăugați apoi pe rând amestecul de ciocolată răcorit și mixați  până când s-a încorporat în totalitate. Adăugați și ouăle bătute puțin și mixați în continuare. Rezultă o compoziție lichidă care se toarnă într-o tavă rotundă unsă cu unt și tapetată cu hârtie de copt. Tapetați forma în așa fel încât să nu aveți striații pe peretele acesteia. 
Coaceți mud cake-ul la 160 de grade pentru o oră. Lăsați-l să se răcorească, apoi scoateți-l din formă și presărați zahăr pudră deasupra. Eu l-am servit, inițial, puțin călduț, cu o cupă de înghețată. Vă recomand să-l păstrați la rece după ce vă înfruptați rapid din el. 



Să vă fie de bine!
21 noiembrie 2013

Supă cremă de morcovi și cartofi

Nu e de mirare că bebelușilor le place morcovul. E dulce, hrănitor și colorat. Dar oamenilor mari le place? Unora da, altora nu, dar dacă îl transformăm într-o supă cremă delicioasă și mai adăugăm și câțiva cartofi? De câte ori fac supă cremă, taică-meu nici nu se atinge de ea. Singura supă cremă din care a mâncat totuși a fost cea de dovleac. Ar trebui să nu mă surprindă acest lucru, supa cremă de dovleac este una dintre cele mai bune supe cremă. Și supa de morcov se aseamănă foarte mult cu aceasta atât la gust, dar mai ales la culoare. Eu vă propun să vă încălziți și să vă delectați cu o supă cremă. Alegeți-vă legumele favorite și transformați-le într-o supă delicioasă!

Ingrediente:

750 g de morcovi curățați
o ceapă
3 cartofi mari
2 l de supă de legume sau de carne
3 linguri de smântână pentru gătit
o lingură de unt
ulei de măsline

Mod de preparare:

Încălziți untul și puțin ulei de măsline într-o oală încăpătoare. Tocați ceapa (nu prea mărunt) și adăugați-o în oală. Lăsați-o puțin să se înmoaie și adăugați apoi morcovii tăiați rondele. Acoperiți cu supa de legume (cam 1 litru de supă) și lăsați să fiarbă. Când morcovii încep să se înmoaie adăugați și cartofii tăiați cuburi. Lăsați să fiarbă bine și mai adăugați supă de legume pe parcurs. Pasați apoi supa la blender, iar dacă rezultă prea groasă mai adăugați supă de legume în funcție de consistența dorită. Puneți din nou supa pe foc și adăugați smântâna pentru gătit. Potriviți de sare și piper. Lăsați să dea un clocot și opriți focul. Serviți supa caldă, dar e excelentă și rece. Puteți folosi mai multă smântână sau o puteți exclude din ecuație. Vă recomand să adăugați și doi-trei căței de usturoi în momentul în care căliți ceapa. Eu nu am adăugat, dar parcă ar fi mers. 



Să vă fie de bine!
19 noiembrie 2013

Mud Cake

Gata! Pot spune că mi-am descoperit desertul cu ciocolată favorit: mud cake-ul. E pentru prima dată când îl încerc și-mi place teribil. Știu că se poate folosi și ca blat pentru alte torturi, dar mie mi se pare un tort în adevăratul sens al cuvântului, plus că este un desert dens, foarte ciocolătos, sățios și savuros. Eu ador ciocolata și deserturile cu ciocolata așa că acest  mud cake mi-a pus capac. Ce să mai zic de faptul că e un dulce ''durabil'' în sensul că păstrat la rece vă puteți delecta mai multe zile din el. Atenție însă că păstrat la rece se întărește puțin și îl face mai greu de tăiat, dar e la fel de bun la gust, poate chiar mai bun. Nu știu alții ce părere au despre mud cake, cum le-a reușit sau cum îl savurează, dar pe mine m-a dat gata. Să nu uitați să aveți și un pahar mare cu apă lângă felia de desert! Dați o fugă și până la Diana să savurați și din mud cake-ul propus de ea. O să vă încânte privirea și o să vă stârnească pofta de dulce!

Ingrediente pentru blat:
100 g de făină albă
100 g de făină albă cu agent de creștere
150 g de ciocolată neagră (74% cacao)
3 ouă
400 g de zahăr
250 ml de lapte
250 g de unt
100 g de cacao amară
o esență mică de rom

Pentru glazură:
50 g de ciocolată neagră
3 linguri de smântână dulce
fulgi de ciocolată neagră

Mod de preparare:

Rețeta e simplă. Untul, ciocolata ruptă bucățele, zahărul, romul și laptele se pun la foc mic și se lasă să se topească totul, amestecând din când în când, fără să fiarbă însă. Se lasă apoi să se răcorească.
Între timp pregătiți o formă de tort pe care o ungeți cu unt și o tapetați cu hârtie de copt în așa fel încât să nu aveți striații pe pereții acesteia.Adică decupați mai întâi o bucată rotundă pe care o lipiți pe fundul vasului și apoi decupați din nou o fâșie pe care o lipiți pe pereții acestuia. Eu am folosit un vas de ceramică. Puteți folosi chiar și o tavă cu inel detașabil, dar îmbrăcați-o și pe aceasta în hârtie de copt. Regula à la carte așa prevede. Nu am îmbrăcat-o eu prea bine, dar nu prea am răbdare la astfel de lucruri.
Cele două tipuri de făină se cern împreună cu cacaua. Se adaugă peste acest mix de făină și cacao, compoziția de ciocolată lăsată la răcit. Se încorporează cu mixerul puțin câte puțin. La final se adaugă și ouăle bătute puțin (ca la omletă) . Se toarnă compoziția în tavă și se coace la 160 de grade pentru o oră. În timpul coacerii mud cake-ul meu s-a crăpat, dar nu e o problemă pentru că oricum se acoperă cu glazura de ciocolată. În privința acesteia am topit ciocolata împreună cu smântâna dulce și am ornat mud cake-ul răcorit cu aceasta. L-am decorat apoi cu câțiva fulgi de ciocolată neagră. În privința smântânii folosite pentru glazură e vorba de smântâna pentru gătit pe care o utilizez. Aceasta are un gust dulce. Puteți folosi frișcă lichidă în loc de aceasta. Când am făcut pozele tortul nu era răcit bine, dar trebuia să-l pozez cât încă mai era ziuă. Lăsați-l să se răcească bine de tot și pe urmă păstrați-l la rece. Aștept impresii de la voi!



Să vă fie de bine!

16 noiembrie 2013

Fursecuri fragede cu ghimbir și fulgi de ciocolată

Am început să îndrăgesc ghimbirul proaspăt din ce în ce mai mult. Cel mai mult îl îndrăgesc în prăjituri, tarte, biscuiți, fursecuri. Are o aromă inconfundabilă, foarte plăcută și nu se compară cu ghimbirul măcinat, deși l-am folosit și pe acesta de multe ori în deserturi. Fursecurile acestea le-am pregătit pentru provocarea Dulce Românie de luna aceasta. Mă bucur că fetele s-au gândit la tema aceasta pentru că e o temă ușoară și inventivă, la modul că te poți juca cum vrei cu fursecurile. Nu știu dacă eu m-am jucat așa de bine, dar de fragede pot să vă zic cu mâna pe inimă că au ieșit cele mai fragede fursecuri făcute de mine până la momentul actual. 

Ingrediente:

300 g de făină
180 g de unt
100 g de zahăr pudră
o linguriță de praf de copt
un zahăr vanilat
un gălbenuș
30 g de fulgi de ciocolată neagră
2 lingurițe de ghimbir ras

Mod de preparare:

Precizez de la bun început că nu am folosit mixerul sau vreun alt instrument de bucătărie ci doar propriile mâini :). E simplu și rapid. Așadar, frământați untul cu zahărul pudră și zahărul vanilat până se înmoaie și rezultă o pastă omogenă. Adăugați gălbenușul, ghimbirul și apoi făina cernută împreună cu praful de copt și frământați în continuare. Dați aluatul rezultat la rece pentru o jumătate de oră. E cam același lucru ca aluatul de tartă, doar că este puțin mai moale.
Scoateți aluatul din frigider și formați biluțe pe care le dați orice formă doriți. Puteți chiar să întindeți aluatul într-o foaie și să decupați fursecurile cu niște forme drăguțe. Eu le-am așezat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le-am apăsat ușor cu degetul în mijloc unde am pus câțiva fulgi de ciocolată neagră. Puteți pune chiar bucățele sau bănuți de ciocolată. Sau fructe confiate, sau ce vă trece prin cap :)) . Dați fursecurile la cuptor pentru 10-15 minute maxim, la foc potrivit. Aveți grijă să nu se rumenească prea tare. Se scot pe un grătar, se lasă să se răcească și se servesc, însă sunt mai bune a doua zi. 



Să vă fie de bine!
14 noiembrie 2013

Prăjitură cu fulgi de ciocolată

Ador prăjiturile cu unt, cremele cu unt, aluaturile cu unt, cam tot ce necesită unt în compoziție. Untul le frăgezește, le schimbă gustul și le parfumează. Este și cazul acestei prăjituri: pufoasă, aromată, sfărâmicioasă. Este o prăjitură care se face rapid cu toată că lista de ingrediente e oarecum lungă. Așadar înarmați-vă pentru început cu un pachet întreg de unt și treceți la treabă! Nu mai numărați caloriile pentru că nu are rost :))!

Ingrediente:

200 g de unt
170 g de zahăr pudră
150 g de făină
130 g de fulgi de ciocolată neagră
100 g de amidon de porumb
6 linguri de lapte
4 ouă
50 g de fulgi de cocos
o linguriță de scorțișoară
o linguriță cu vârf de praf de copt
1/2 esență mică de vanilie (sau un plic de zahăr vanilat)

Mod de preparare:

Untul moale se mixează spumă cu zahărul pudră. Se adaugă apoi treptat ouăle și se continuă mixarea ingredientelor. Făina se amestecă cu amidonul și praful de copt și se cerne puțin câte puțin în compoziție. Se amestecă bine de tot, se adaugă fulgii de cocos, vanilia și scorțișoara. Lingurile de lapte se încorporează pe rând pentru a fluidiza compoziția. Se oprește mixerul sau robotul și se încorporează fulgii de ciocolată. Se toarnă compoziția într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină. Se coace la 180 de grade pentru 35 de minute. Se lasă să se răcească și se presară zahăr pudră deasupra. Aluatul este dens în momentul în care îl turnați în tavă, cu toate acestea fulgii de ciocolată se duc la fund în momentul coacerii. Acest fapt se datorează untului care înmoaie compoziția :).



Să vă fie de bine!
10 noiembrie 2013