Calamari la grătar cu sos de usturoi și pătrunjel Dohotariu-Avram Alina 10 februarie 2015 2 Comments

Bănuiesc că mulți dintre voi sunt retincenți la fructele de mare. Așa a fost și pentru mine la început, mai ales că nu am crescut cu fructele de mare la mama acasă. Eu zic că atunci când le mănânci pentru prima dată nu-ți plac, când le mai dai o șansă încep să-ți placă și deja de la treia încercare încolo începi să le îndrăgești din ce în  ce mai mult. Ideea e ca atunci când începi să le pregătești acasă e bine să te informezi asupra rețetelor, modului de pregătire și de curățare. Când le mănânci în oraș e altă treabă. E mai simplu, dar merită să le pregătiți acasă măcar din când în când. Acești calamari mi i-a cumpărat soțul meu și tot el i-a și curățat. Migăloasă muncă, dar lui i-a plăcut, nu s-a plâns :)). Eu m-am ocupat desigur cu gătitul calamarilor în cel mai simplu mod cu putință, cam cum se pregătesc majoritatea fructelor de mare, cu sos de lămâie, usturoi, vin și pătrunjel. Am avut un sortiment de calamari denumit Patagonia, adică un fel de baby calamari. 

Ingrediente:

15 calamari proaspeți 
2 căței de usturoi
3 linguri de ulei de măsline
100 ml vin alb
10 g de unt
pătrunjel proaspăt
1/2 lămâie mică
sare, piper

Mod de preparare:

Calamarii curățați se frig pe un grătar încins și uns cu ulei. Nu se lasă mult timp, cât să capete dungile specifice de grătar.Dacă îi pregătiți termic mult timp devin tari. Se scot apoi pe o farfurie și se pregătește sosul. Se topește untul împreună cu uleiul într-o tigaie. Se adaugă usturoiul tocat și apoi se pune puțin vin alb, cam 100 de ml maxim(eu l-am pus la ochi). Se lasă să se evapore alcoolul și se adaugă pătrunjelul tocat, sare, piper și zeama de lămâie. Se mai lasă 2 minute pe foc și se adaugă apoi calamarii în tigaie. Se servesc împreună cu sosul rezultat și cu un pahar de vin alb desigur. Eu am mâncat toată farfuria de calamari cu o poftă incredibilă :)).






Să vă fie de bine!

2 comentarii :

  1. Daca la tort m-am abtinut sa ma invit la masa, la calamarii tai nu rezist. Sunt foarte, foarte apetisanti, azi o sa ma gandesc numai la ei!

    RăspundețiȘtergere

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!