Browsing "Older Posts"

Mâncare gustoasă la un click distanță

  Sursa foto: Foodpanda.ro
Eu fac parte din categoria persoanelor care gătesc aproape în fiecare zi. Excepție fac acele zile în care tatăl meu stă acasă și pregătește el de-ale gurii. Ca să gătești în fiecare zi trebuie să-ți placă să gătești și să dispui de ceva mai mult timp liber. Pentru acele persoane care ori nu le face plăcere să gătească, ori sunt prea ocupate ca să o facă, există soluția salvatoare: foodpanda. Mâncarea gustoasă se află acum doar la un click distanță. Tot ce trebuie să faceți e să intrați pe site-ul foodpanda.ro, să vă alegeți meniul favorit, iar în scurt timp vă puteți bucura de acesta în intimitatea casei voastre. Foodpanda este partenerul vostru atunci când doriți să mâncați rapid, convenabil și gustos. Aceasta este și deviza promovată de echipă: Gustos și rapid!
13 decembrie 2013

Tort cu două feluri de ciocolată

Și a trecut și ziua mea, și am împlinit și 28 de ani. E mult, e puțin, sunt tânără, sunt bătrână, nu știu exact ce să zic, dar mereu spun că mi-aș fi dorit să mai am 20 de ani sau mai exact, să am mereu 20 de ani. Ce frumoasă e viața la 20 de ani! Nici la 28 nu e rea, dar nu e ca la 20 :)). În fine, timpul nu-l putem opri, nu ne rămâne decât să ne bucurăm de fiecare etapă a vieții, cu bune cu rele, cu fericiri și tristeți. De ziua mea, mi-am dorit un tort de ciocolată pentru că ador ciocolata în toate formele ei, dar cine nu o adoră?! E un tort simplu, cu un blat dens, același blat de la tortul cu dulce de leche. E umplut cu ciocolată albă, ciocolată cu lapte și glazurat cu ciocolată neagră. E ușor și de pregătit și de ornat.

Ingrediente pentru blat:
250 g de făină
250 g de zahăr
250 ml de frișcă lichidă
3 ouă
un zahăr vanilat
o linguriță de praf de copt

Pentru crema de ciocolată albă:
200 g de ciocolată albă
250 ml de frișcă lichidă

Pentru crema de ciocolată neagră:
200 g de ciocolată cu lapte
250 ml de frișcă lichidă

Pentru decor:
100 g de ciocolată neagră
bomboane ferrero rocher

Mod de preparare:

Pentru blatul de tort se mixează timp de 15 minute ouăle întregi cu zahărul, adăugând și plicul de zahăr vanilat. Încorporați apoi făina cernută cu praful de copt în așa fel încât să nu se formeze cocoloașe. Mixați frișca rece și adăugați-o și pe aceasta compoziției, amestecând ușor de jos în sus. Turnați compoziția într-o tavă rotundă, unsă cu unt și tapetată cu făină. Coaceți blatul la 160 de grade, pentru 50 de minute. Este un blat dens, ușor umed, cu reușită garantată dacă mixați ouăle pentru cel puțin 15 minute. După ce s-a copt lăsați-l la răcorit în tavă și apoi scoateți-l pe un grătar la răcit. Pentru poze dați click aici.
Cremele trebuie pregătite cu o seară înainte. Se topește ciocolata împreună cu frișca lichidă pe foc mic și se omogenizează. Se dau la rece până a doua zi, iar apoi se mixează. Se feliază blatul de tort în trei și se așază un strat de cremă de ciocolată albă și unul de ciocolată neagră (ciocolată cu lapte). Se oprește 1/3 din această cremă pentru a decora tortul la final. Se glazurează cu ciocolata neagră, topită pe baie de aburi și se decorează cu restul de ciocolată cu lapte, cu ajutorul unui poș. De fapt, la capitolul decorat, vă puteți juca cum vreți. Puteți să opriți și o cantitate de ciocolată albă și să decorați și cu aceasta tortul la exterior. Așezați la final bomboanele deasupra și dați tortul la rece pentru 3-4 ore, până la momentul servirii. E un tort ușor, nu foarte dulce. 


Să vă fie de bine!
8 decembrie 2013

Fursecuri cu cireșe confiate

Fursecurile acestea mă trimit cu gândul la iarnă, chiar dacă mie nu prea îmi place iarna, mai ales frigul. Culorile sărbătorilor de iarnă îmi plac însă, atmosfera creată de acestea și timpul petrecut alături de cei dragi în liniște și armonie. Ce-mi doresc eu pentru acest sfârșit de an? Multă sănătate pentru cei dragi mie, multă seninătate în gândire, mult optimism și multă putere de a înfrunta micile probleme ale vieții. Și îmi mai doresc să petrec sărbătorile alături de toți cei dragi mie, chiar dacă e primul an când nu-mi doresc cu ardoare să merg în Romania. În fine, rezolv eu și problema aceasta. Ce vă doresc vouă? E simplu, ce-mi doresc mie, vă doresc și eu vouă dragii mei. Revenind de unde am plecat, aceste fursecuri în culorile iernii sunt ușor de pregătit și tare aromate.  O să înțelegeți de ce spun asta. În loc de făina cu agent de creștere pe care am folosit-o eu, folosiți făină normală și o linguriță cu vârf de praf de copt.

Ingrediente:

150 g de unt
150 g de zahăr brun
1 ou
250 g de făină cu agent de creștere
o esență mică de lămâie(sau coajă rasă de lămâie)
100 g de cireșe confiate

Mod de preparare:

Untul se mixează spumă cu zahărul. Se încorporează oul, esența de lămâie și apoi se adaugă făina cernută. Se frământă bine până rezultă un aluat omogen. Se întinde aluatul într-o foaie pe masa de lucru unsă cu făină și se decupează formele dorite. Eu am optat pentru steluțe. Se așază formele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se pune în centrul fiecărei steluțe câte o jumătate de cireașă confiată. Se coc fursecurile pentru 10-12 minute, la foc mediu. Se lasă să se răcorească și se transferă apoi pe un grătar. Se presară zahăr pudră deasupra și se servesc. Sunt simple, bune și aromate. Încercați-le pentru moș Nicolae, dacă vreți să-l impresionați frumos!




Să vă fie de bine!

5 decembrie 2013

Tort cu cremă de brânză și dulce de leche

La mulți ani, dragi români! La mulți ani cu întârziere, dragi purtători ai numelui sfântului Andrei! Tortul acesta l-am pregătit special pentru voi și deși poate nu pare, am muncit aproape o zi la el. Cel mai mult a durat pregătirea dulcelui de leche, adică a dulceții de lapte, pe românește. E un tort consistent, dulce și aromat. Un tort pe care l-am pregătit cu toată dragostea pentru bărbații mei dragi. Ziua de 30 noiembrie are și o altă însemnătate pentru mine. În această zi sfântă mi-am întâlnit jumătatea, mai exact acum 8 ani de zile. Deci, am multe motive de sărbătorit zilele acestea și luna decembrie abia a început :) . 

Ingrediente pentru blat:
250 g de făină
250 g de zahăr
250 ml de frișcă lichidă
3 ouă
un zahăr vanilat
o linguriță de praf de copt

Pentru crema de brânză
400 g de unt
100 g de zahăr pudră
2 cutii de philadelphia

Pentru dulce de leche:
1 l de lapte cu 3,5% grăsime
500 g de zahăr
o păstaie de vanilie

Pentru decor:
100 g de cireșe confiate

Mod de preparare:

Pentru blatul de tort se mixează timp de 15 minute ouăle întregi cu zahărul, adăugând și plicul de zahăr vanilat. Încorporați apoi făina cernută cu praful de copt în așa fel încât să nu se formeze cocoloașe. Mixați frișca rece și adăugați-o și pe aceasta compoziției, amestecând ușor de jos în sus. Turnați compoziția într-o tavă rotundă, unsă cu unt și tapetată cu făină. Coaceți blatul la 160 de grade, pentru 50 de minute. Este un blat dens, ușor umed, cu reușită garantată dacă mixați ouăle pentru cel puțin 15 minute. După ce s-a copt lăsați-l la răcorit în tavă și apoi scoateți-l pe un grătar la răcit. 

Dacă vă hotărâți să faceți dulce de leche după metoda mea, înarmați-vă cu multă răbdare. Aveți nevoie doar de 3 ingrediente, de o oală cu fundul și pereții groși și  de 2 ore de petrecut lângă aragaz. Puneți laptele pe foc împreună cu zahărul. Adăugați și păstaia de vanilie despicată pe lungime. După ce s-a topit zahărul, dați focul mai încet. Amestecați din când în când în lapte, dar după o oră de stat pe foc, amestecați din ce în ce mai des ca să nu se ardă zahărul. Încet, încet o să observați că își schimbă culoarea, zahărul se caramelizează și dulceața începe să se lege. E foarte important să nu plecați de lângă oală și să amestecați mereu în oală, mai ales când vă apropoiați de cele două ore de petrecut în fața aragazului. Eu am gustat de câteva ori din dulceață și m-am cam ars la limbă :). E foarte fierbinte. După ce s-a legat și are culoarea caramelului, opriți focul și puneți dulceața într-un vas mai mic. După ce se răcește însă, aceasta se întărește și seamănă foarte mult la gust cu caramelele.
Pentru pregătirea cremei de brânză, mixați untul moale cu zahărul pudră, apoi adăugați și brânza philadelphia. Adaugați și dulceața de lapte răcorită (la temperatura camerei) și transformați compoziția într-o cremă omogenă. Tăiați blatul în 3 și umpleți cu această cremă tortul. 
Decorați rapid pentru a nu se înmuia de tot crema și dați la rece până a doua zi. Mie nu mi-a ieșit prea bine parte cu decoratul așa că pentru un efect vizual mai plăcut am optat pentru câteva cireșe confiate. Trebuie să precizez că mi-a mai rămas puțină cremă, de aceea cred că ați putea folosi crema la ornarea a două blaturi. Este un tort destul de dulce, cu gust intens de caramele :) .



Să vă fie de bine!
1 decembrie 2013