Browsing "Older Posts"

Înghețată de căpșuni

Iată că mi-am pus la încercare talentul culinar pe o nouă rețetă de înghețată, cu căpșuni de această dată că tot e sezonul lor. Rezultatul a fost unul mulțumitor pentru mine. Întotdeauna e loc de mai bine într-o rețetă. Înghețata e pe placul tuturor, al copiilor din noi, dar cu precădere al copiilor în adevăratul sens al cuvântului. Și dacă tot se apropie ziua lor, m-am gândit că această rețetă e tocmai bună pentru părinții care vor să le pregătească de 1 iunie copiilor lor un desert atât de iubit de ei. În plus eu sunt conștientă de faptul că trebuie să ne hrănim copilașii cu mâncare cât mai sănătoasă, mai ales când vine vorba de ceva dulce. Înghețata de casă are marele avantaj că e de casă și știm ce conține cu exactitate. Acestea fiind spuse, cred că e o rețetă potrivită pentru concursul lansat de Andreea și Naturelo.

Ingrediente:

3 gălbenușuri
250 ml de lapte
250 ml de smântână lichidă
100 g de zahăr
500 g de căpșuni
1/2 baton de vanilie
sos de ciocolată (opțional)

Mod de preparare:

Căpșunile se spală, se curăță și se mixează la blender cu 50 g de zahăr. Se dau apoi la rece. Dacă doriți bucăți mai mari de căpșuni în înghețată le puteți zdrobi ca pentru piure. 
Gălbenușurile se bat cu restul de zahăr, se diluează cu lapte și se pun pe foc împreună cu semințele de la jumătate de baton de vanilie. Se amestecă permanent până când amestecul se îngroașă și ajunge la punctul de fierbere. Se ia de pe foc, se amestecă în continuare până se răcorește și se dă apoi la rece pentru 1-2 ore. 

Se adaugă apoi smântâna lichidă (nemixată), piureul de căpșuni și se omogenizează bine compoziția cu telul. Se introduce înghețata în congelator, dar la interval de 30 de minute se scoate și se amestecă în ea pentru a împiedica formarea acelor de gheață. Se repetă operațiunea de vreo 3-4 ori. 
Eu am servit înghețata cu sos de ciocolată, același pe care l-am folosit și la panna cotta cu cafea și am decorat-o cu câteva frunzulițe de mentă. Rețeta am preluat-o dintr-o revistă Click pentru femei.



Să vă fie de bine!

30 mai 2013

Panna cotta cu cafea


Eu sunt pur și simplu fascinată de acest desert simplu, aromat, răcoritor și extraordinar de bun, denumit generic panna cotta. Am încercat de această dată o panna cotta cu cafea și ce încercare reușită am avut! Deja mă gândesc la următoare aromă pe care i-o pot conferi acestui desert în afară de cea de vanilie, care e de bază. M-am inspirat de pe Giallo Zafferano pentru rețetă, dar m-am grăbit când am scos panna cotta din formă și am șifonat-o puțin (sau mai mult). Nu faceți ca mine, desprindeți puțin cu un cuțit marginile desertului și scufundați apoi forma pentru câteva secunde în apă fierbinte. În acest mod veți putea răsturna cu ușurință panna cotta pe farfurie. Eu am sărit peste etapa cu scufundatul și rău am făcut :). Promit că nu mai încalc regulile. 

Ingrediente:
500 ml de smântână lichidă
100 g de zahăr
5 foi de gelatină
semințele de la 1/2 baton de vanilie
2 cafele espresso

Pentru sosul de cafea:
100 g de ciocolată neagră (eu am folosit ciocolată cu lapte)
o cafea espresso

Mod de preparare:

Foile de gelatină se pun la înmuiat în apă rece. Smântâna lichidă împreună cu zahărul și semințele de vanilie se pun la încălzit (fără să fiarbă). Se adaugă apoi cafeaua și se amestecă compoziția. Se scurg bine de apă foile de gelatină și se adaugă și acestea. Se omogenizează bine compoziția și se ia de pe foc. Se pregătesc 4 forme (ramekin în cazul meu) și se toarnă compoziția strecurată în ele. Se dau la rece pentru 3-4 ore. Puteți folosi și alte forme pentru panna cotta voastră, mai mari sau mai mici, mai vesele sau mai interesante :).
Pentru sos se topește ciocolata pe baie de aburi și se amestecă  bine cu cafeaua caldă până rezultă o cremă fluidă, dar nu prea lichidă. Se servește panna cotta răcită cu acest sos de cafea. Minunată!


Să vă fie de bine!

29 mai 2013

Risotto agli asparagi (Risotto cu sparanghel)

Am făcut cel mai bun risotto de până acum și sunt foarte mândră de acest lucru. Nu mai spun că l-am combinat cu sparanghel copt pe grătar și s-a dovedit a fi o reală desfătare pentru papilele mele gustative. Am înlocuit parmezanul care se folosește cel mai des la risotto cu pecorino romano, o brânză de capră sărată, asemănătoare  ca și consistență parmezanului, perfectă pentru a fi utilizată la paste  și orez ca și acesta din urmă. Nu sunt o mare consumatoare de orez, dar din când în când îl pregătesc pentru mine și pentru ai mei.

Ingrediente:

400 g de orez (recomandat pentru risotto)
300-350 g de sparanghel curățat
100 g de unt
o ceapă mică
un litru de supă de legume
100 g de parmezan sau pecorino romano
un pahar de vin alb
4 linguri de ulei de măsline extravirgin

Mod de preparare:

Sparanghelul îl puteți pregăti și la aburi sau fiert pentru câteva minute în apă cu sare. Mie mi-a plăcut mai mult varianta pregătirii pe grătar. Așadar, sparanghelul se spală și i se înlătură capetele lemnoase. Se pune apoi pe grătar și spre finalul coacerii lui se stropește cu două linguri de ulei de măsline. O să iasă puțin fum în casă, dar  se aerisește repede bucătăria până terminăm noi risotto :).
În timp ce sparanghelul se rumenește pe grătar, se pregătește orezul.  Se pun la încălzit 50 g de unt împreună cu două linguri de ulei de măsline extravirgin. Se adaugă ceapa tocată mărunt și se lasă puțin să se înmoaie fără să se rumenească. Se adaugă și orezul și se călește puțin până devine sticlos. Se toarnă și paharul de vin alb, se amestecă și se lasă să se evapore. Se adaugă acum supa de legume, se micșorează focul aragazului și se lasă orezul la fiert. Se amestecă din când în când în el. Mai este și varianta adăugării de supă de legume pe rând, câte un polonic, dar eu am adăugat-o toată deodată și nu a fost nicio problemă. Am ținut să precizez acest lucru ca să nu mă acuzați că sunt dezinformată :). 
Când orezul e aproape gata se adaugă sparanghelul tăiat în bucăți potrivite și se amestecă. Se oprește focul când orezul e făcut, exact cât trebuie (al dente) și se adaugă restul de unt (50 de g) și parmezanul ras. Se amestecă bine și se servește cald. Vă recomand să folosiți brânză pe care să o răzuiți voi și să nu o cumpărați gata răzuită. 



Să vă fie de bine!
27 mai 2013

Salată de ton și capere

Am găsit acest mod de servire al unei salate de ton într-o revistă. Mi-a plăcut atât de mult astfel încât m-am gândit să vi-l arăt și vouă poate vă inspiră și pe voi (a nu se înțelege că nu sunteți inspirați). Salata mea e una simplă și cred că acest mod de servire al ei se potrivește mai multor tipuri de salată. Mi se pare foarte drăguț și vesel. Nu-i așa că vă place și vouă? 

Ingrediente:

2 lămâi mai măricele
80 g de ton în ulei
o ceapă verde mică
o legătură mică de pătrunjel
o lingură de capere în oțet
o lingură de cremă de brânză
o lingură de ulei de măsline
zeamă de lămâie
sare și piper

Mod de preparare:

După cum observați, cantitățile sunt pentru o singură persoană și două lămâi. M-am bucurat de una singură de această salată și de acest mod de prezentare al ei :)). Într-un vas se amestecă tonul cu ceapa și pătrunjelul tocate mărunt, cu crema de brânză și caperele. Se condimentează cu sare și piper după gust, se adaugă uleiul de măsline și zeama de lămâie la final. Lămâile se spală bine, se scobește miezul lor și se umplu cu salata de ton. Se taie puțin la bază pentru a putea sta în farfurie fără să se răstoarne. Se așază și pălărioara deasupra pentru impresia artistică :). Salata se savurează imediat ce a fost pregătită. E doar o idee de salată. Puteți încerca orice fel de combinații vă plac. 


Să vă fie de bine!
25 mai 2013

Înghețată de cafea

Înghețata de casă e bună, dar parcă mai bună e cea cumpărată, respectiv cea din gelateriile italienești. Aici sunt subiectivă, dar acesta e adevărul. E bună și cea de casă și avem satisfacția că am făcut-o noi cu mânuțele noastre și știm ce am pus în ea. O putem prepara chiar dacă nu avem un aparat de făcut înghețată. Chiar mă bătea un gând să-mi achiziționez unul, dar am renunțat la idee. Prefer să o cumpăr din magazin având în vedere că nu e atât de scumpă și în plus trebuie să am mereu în frigider înghețată, că doar nu se știe niciodată când mă iau poftele. O ador, sub toate formele ei și în toate combinațiile! Nu pot să-mi aleg un sortiment favorit, dar îmi amintesc că într-un timp eram înnebunită după cea de pepene galben, iar mai apoi după cea cu tiramisu. Când mă aflu în fața unei gelaterii nu știu niciodată ce arome să-mi aleg din prima. Sunt atât de multe și de colorate! Pentru înghețata de cafea homemade pe care v-o propun astăzi m-am inspirat de la furnicuți, dar m-am cam abătut de la rețeta lor. Din tot internetul acolo am găsit cea mai faină rețetă de înghețată de cafea. 

Ingrediente:

500 ml de smântână lichidă
125 g de zahăr
3 gălbenușuri
2 cafele espresso
vanilie (opțional)

Mod de preparare:

Se pregătește foarte simplu. Eu am renunțat la lapte în rețeta mea pentru că am vrut o înghețată mai cremoasă și mai grasă. În privința smântânii folosite, eu o utilizez pe cea care expiră în câteva zile și aici poartă denumirea de panna fresca. O utilizez la orice desert care necesită frișcă sau o cere ca atare, precum panna cotta. E o smântână  lichidă mai grasă, cu un conținut de circa 30% grăsime. 

Așadar am pus la încălzit 250 ml de smântână lichidă cu 125 g de zahăr. Am lăsat-o pe foc până s-a topit tot zahărul. Am adăugat și două cafele espresso în compoziție, am amestecat bine și am oprit focul. Gălbenușurile le-am mixat și am adăugat apoi vreo 10 linguri din aceasta compoziție peste ele. Le-am amestecat apoi cu restul compoziției, de cafea și smântână și am pus crăticioara din nou la foc. Am amestecat mereu în compoziție până s-a îngroșat puțin, preț de vreo 10 minute. Am lăsat-o apoi la răcit, la temperatura camerei. Restul de smântână lichidă am transformat-o în frișcă (cu 2 linguri de zahăr) și am omogenizat-o apoi ușor cu compoziția răcită. Am dat-o la congelator și din două în două ore am amestecat în ea să sparg acele de gheață. Am realizat această operațiune de vreo trei ori și am lăsat apoi înghețata peste noapte în congelator. A doua zi a fost extraordinară. Aceasta este varianta mea de înghețată de cafea. Sper să vă placă!



Să vă fie de bine!
23 mai 2013

Budincă de orez cu sos de căpșuni

Cunoașteți cu toții acest desert simplu și minunat, îndrăgit atât de cei mari cât și de cei mici deopotrivă. Tatăl meu adoră orezul cu lapte, cald sau rece, e cel mai mare fan al acestui desert :). Când eram mai mică nu prea-mi plăcea sau cel puțin nu îl îndrăgeam în versiunea foarte lichidă. Și astăzi îl prefer în versiunea bine închegată, ca o budincă delicioasă, rece de preferabil. Mai mult îndrăgesc grișul cu lapte decât orezul cu lapte, dacă ar fi să aleg între acestea două. Eu am asortat budincii mele și un sos delicios de căpșuni. Mai ales că acum e sezonul căpșunilor, putem profita de ele. Și dacă tot sunt ingredientul recomandat de Delicatesa culinară pentru provocarea de luna aceasta, particip și cu această rețetă la parada finală. 

Ingrediente pentru 3 porții:

150 g de orez
3 linguri de zahăr tos
2 linguri de zahăr pudră din comerț
400 ml de lapte
125 g de căpșuni
zahăr vanilat
o linguriță de coajă de lămâie rasă
frunze de mentă pentru decor

Mod de preparare:

Puneți orezul la fiert împreună cu laptele, zahărul tos, zahărul vanilat și coaja de lămâie. Urmăriți orezul să nu se ardă în momentul în care începe să fiarbă și să se îngroașă. Amestecați din când în când în el. După ce a fiert, puneți-l în 3 forme ramekin și dați-l la rece pentru 3 ore. 
Pregătiți sosul din căpșunile spălate și tăiate în bucăți potrivite. Amestecați căpșunile cu zahărul pudră și puneți-le pe foc împreună cu 2 linguri de apă rece. Când sosul s-a legat (după 6-8 minute) pasați-l la blender și dați-l apoi la rece până la momentul servirii. Cu ajutorul unui cuțit desprindeți ușor marginile budincii de orez de pe forma de ramekin și răsturnați-o pe o farfurie. Turnați sosul de căpșuni deasupra și serviți-o cu poftă!


Să vă fie de bine!
22 mai 2013

Tort cu cafea și cremă de alune

A trecut ceva timp de la ultima mea rețetă de tort postată pe blog. Plănuiam de mult timp să fac un tort și nu știu de ce mi-a luat așa de mult timp. Eu sunt genul care preferă torturile mai mult la ocazii speciale și rar mi se întâmplă să pregătesc un tort într-o zi obișnuită, ca oricare alta. Pe acesta l-am pregătit înainte de weekend pare-mi-se, dar întâmplarea face să-l public chiar astăzi, de ziua sfinților împărați Constantin și Elena. Cu aceasta ocazie le urez la mulți ani tuturor celor care poartă aceste nume sfinte, dar și tatălui meu, bunicelor mele, soacrei mele și nu în ultimul rând nașei mele. Vă urez la mulți ani și vouă, dragi cititori și dragi prieteni bloggeri :). Tortul e simplu, e aromat cu cafea (cum îmi place mie), îmbogățit cu alune de pădure și îmbrăcat frumos în ciocolată. Un tort ușor și la propriu și la figurat.

Ingrediente pentru blat:
4 ouă
125 g de zahăr
100 g de unt
1/2 ceașcă de cafea espresso
125 g de făină
o linguriță cu vârf de praf de copt
unt și făină pentru formă

Pentru cremă:
250 g de frișcă lichidă
3 linguri de zahăr
150 g de alune de pădure
1/2 ceașcă de cafea espresso

Pentru glazură:
150 g de ciocolată neagră
25 g de unt

Mod de preparare:

După cum observați este vorba despre un blat din 4 ouă, mai micuț așa că vă recomand să folosiți o tavă de copt mai mică sau să dublați cantitățile atât la blat cât și la cremă și la glazură dacă vă doriți un tort mai mare. 
Gălbenușurile se mixează cu zahărul până rezultă o compoziție cremoasă. Se adaugă apoi (la mână) untul topit, cafeaua și făina amestecată cu praful de copt. Se amestecă bine pentru a obține o compoziție omogenă. Albușurile se mixează spumă tare și se încorporează ușor compoziției de gălbenușuri. Se toarnă amestecul într-o tavă detașabilă, unsă cu unt și tapetată cu făină. Se coace la 180 de grade, pentru 30-40 de minute, în funcție de cuptor. După ce s-a copt blatul, lăsați-l să se răcească bine, iar mai apoi tăiați-l în trei părți egale. 

Pentru cremă mixați frișca lichidă cu zahărul, adăugați alunele tocate grosier, cafeaua și amestecați bine crema. Întindeți crema pe foile blatului de tort și glazurați la final tortul cu ciocolata neagră topită pe baie de aburi împreună cu untul. Decorați tortul după preferințe, eu l-am ornat cu niște alune tăiate în două, ca niște inimioare :).  Dacă vi se pare că nu e prea dulce crema mai puteți adăuga zahăr în compoziție.


Să vă fie de bine!

21 mai 2013

Bruschete cu ardei copți / Bruschete cu roșii și capere

Ideale pentru gustare, dar și ca o masă în sine luată pe fugă, bruschetele sunt ușor de pregătit și la îndemâna oricui. Pornind de la cele mai simple ingrediente precum roșiile, usturoiul, busuiocul și uleiul de măsline și ajungând la unele mai capricioase precum somonul, tonul și fileurile de anșoa, putem concepe bruschete pentru toate gusturile și mofturile. Dacă tot am utilizat pentru bruschetele mele același ulei Costa d'Oro, care îmi place din ce în ce mai mult, mă înscriu pe ultima sută de metri la concursul Laurei Adamache

Ingrediente pentru bruschete cu ardei copți:

6 felii de pâine baghetă
1/2 ardei roșu
1/2 ardei galben
60 g de fileuri de anșoa în ulei
un cățel de usturoi
3 linguri de ulei de măsline Costa d'Oro
câteva fire de pătrunjel
piper

Mod de preparare:

Ardeii se spală, se curăță de semințe și se pun pe o tigaie cu grill la copt. După ce s-au copt, se taie în feliuțe subțiri, se condimentează cu piper și se amestecă cu două linguri de ulei de măsline. Feliile de pâine se rumenesc și ele pe același grill, iar apoi (cât sunt calde) se ung cu un cățel de usturoi. 
Fileurile de anșoa se pasează la robot sau într-un mojar cu o lingură de ulei de măsline. Se ung apoi feliile de pâine cu această pastă de anșoa, se distribuie deasupra ardeii copți și se ornează bruschetele cu câteva fileuri de anșoa și cu câteva fire de pătrunjel. Se servesc imediat! Deorece anșoa în ulei era sărată, nu am mai adăugat sare la bruschetele mele și din această cauză nu am mai trecut-o la ingrediente.


Ingrediente pentru bruschete cu roșii și capere:

6 felii de pâine baghetă
100 g de roșii cherry
o lingură de capere în oțet
o ceapă mică verde
4 fileuri de anșoa în ulei
un praf de peperoncino 
o lingură de ulei de măsline Costa d'Oro
un cățel de usturoi
o legătură mică de pătrunjel

Mod de preparare:

Feliile de pâine se rumenesc pe grill sau la cuptor. Se ung cât sunt calde cu un cățel de usturoi. Roșiile se spală și se taie cubulețe. Se adaugă peste acestea ceapa tocată mărunt, uleiul de măsline, pătrunjelul tocat, caperele, fileurile de anșoa tocate și un praf de peperoncino (sau piper, boia de ardei iute). Se amestecă bine și se distribuie amestecul pe feliile de pâine. Se servesc repede pentru a evita ca pâinea să se umezească și să-și piardă crocantețea. 


Să vă fie de bine!

19 mai 2013

Pizza cu ricotta, spanac și roșii

Am pregătit această rețetă pentru concursul Costa d'Oro, de la Teo, de pe blog. Dacă vă aflați în postura în care puteți savura cu plăcere o felie de pizza vegetariană și nu sunteți înnebuniți după pizza cu carne, ați nimerit unde trebuie. Eu aș fi în stare să mănânc pizza doar cu sos de roșii și stropită puțin cu ulei de măsline. Dacă are și busuioc proaspăt atunci e excelentă :).

Ingrediente pentru 4 pizza medii:

500 g de făină
20 g de drojdie proaspătă
o linguriță de sare
o linguriță de zahăr
o cană de apă călduță
3 linguri de ulei de măsline Costa d' Oro
250 g de ricotta
300 g de roșii cherry
o mână bună de  baby spanac
8 linguri bune de sos de roșii

Mod de preparare:

Pentru început se pregătește aluatul. Făina se cerne într-un bol și se amestecă cu sarea și zahărul. Se adaugă în centrul ei drojdia dizolvată într-o cană de apă călduță și se frământă până se încorporează toată făina. La final se adaugă uleiul și se continuă frământarea până rezultă un aluat elastic și omogen. Se lasă apoi la crescut până își dublează volumul. 
Am întins apoi aluatul în patru foi rotunde. Am uns fiecare foaie de aluat cu sos de roșii. Am pus deasupra câteva frunze de spanac spălate și scurse bine de apă, apoi ricotta și roșiile cherry crestate puțin cu un cuțit. De fapt am realizat două modele de pizza. Prima dată am uns aluatul cu sos de roșii, apoi cu ricotta, am pus câteva frunze de spanac și roșiile. A doua oară am schimbat puțin ordinea ingredientelor și am pus frunzele de spanac peste sosul de roșii, pe urmă ricotta și roșiile la final. De ce am schimbat? Pentru că ricotta se amestecă cu sosul de roșii și devine roz. Acest lucru e doar o chestiune de aspect și nu de gust. Până la urmă puteți alterna ingredientele cum vă trece prin cap pentru că sunt aceleași indiferent de ordinea în care le așezăm și le savurăm pe urmă. Dați apoi pizza la copt, în cuptorul preîncălzit, la foc moderat. După ce s-a rumenit atât pe margini cât și dedesubt e gata, o puteți savura stropită cu puțin ulei de măsline și un praf de piper măcinat. Dacă vă place varianta mea vă îndemn să o încercați. Puteți folosi busuioc în loc de spanac și roșii normale în loc de roșii cherry :).



Să vă fie de bine!

17 mai 2013

Cornulețe cu dulceață și ciocolată

Îmi era dor de mult tare de niște cornulețe cu untură, fragede și bune. Cam de pe la sărbătorile de iarnă așa, când le-am făcut ultima dată. Norocul meu e că fiind plecată într-o scurtă vacanță până acasă, mi-am adus cu mine și niscaiva untură, nu foarte multă, doar cât să fac de două ori niște cornulețe faine tare, pe care cu toții le cunoașteți și le apreciați. Rețeta e aceeași ca la cornulețele cu untură ca la mama acasă, doar că de data aceasta le-am dat altă formă și le-am umplut o parte cu dulceață de căpșuni (preferata mea) și cealaltă parte cu ciocolată. Recomandarea mea ar fi să optați în special pentru o dulceață mai acrișoară în defavoarea ciocolatei pentru că sunt mai gustoase așa. 

Ingrediente:

600 g de făină
drojdie cât o nucă
200 g de smântână
250 g de untură
un praf de sare
3 linguri de zahăr
dulceață sau gem pentru umplut

Mod de preparare:

Se cerne făina într-un vas încăpător. Se adaugă drojdia, smântâna, untura, zahărul și praful de sare. Se frământă un aluat omogen care se dă le rece pentru o oră. După o oră se scoate aluatul de la rece, se transferă pe masa de lucru unsă cu făină și se lucrează cu sucitorul.

Se formează dreptunghiuri din aluat care se ung cu dulceață sau ciocolată, se rulează în două și se taie apoi cu ajutorul unui cuțit cornulețele dorite. Pentru a înțelege mai bine urmăriți imaginile:). Se pun cornulețele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coc în cuptorul preîncălzit, la foc moderat. Se scot apoi, se lasă să se răcească și se pudrează din belșug cu zahăr. Se servesc reci, iar a doua zi sunt și mai bune dacă le păstrați într-o pungă de plastic. peste noapte. Atenție însă să nu fie fierbinți când le puneți în pungi :)! Nimic mai simplu și mai gustos de atât. V-am convins, nu-i așa? Atunci, treceți la treabă:)!


Să vă fie de bine!
14 mai 2013

Salată de sparanghel, ton și fasole boabe

V-am promis că o sa mai public rețete care conțin sparanghel și m-am ținut de cuvânt. Astăzi vă ispitesc cu o salată gustoasă tare și sănătoasă, evident. Dacă tot e luna salatelor la provocarea Dulce Românie, particip și eu cu salata de sparanghel la parada de luna aceasta. Îmi plac nespus toate temele propuse, dar cel mai mult iubesc salatele și căpșunile. Mazărea o consum ocazional și nu prea mă dau în vânt după ea :). Abia aștept parada să văd ce bunătăți au mai pregătit bloggerii noștri harnici și pricepuți.

Ingrediente:

200 g de sparanghel
400 g de fasole boabe (la conservă)
160 g de ton în  ulei de măsline
o ceapă mică roșie
o legătură de pătrunjel
zeamă de lămâie
sare și piper

Mod de preparare:

Sparanghelul se spală, i se îndepărtează tijele lemnoase și se pune la fiert în apă cu sare pentru câteva minuțele (6-8). Nu trebuie lăsat foarte mult pe foc, doar cât să să se înmoaie puțin. Se scurge apoi din apă și îl puteți trece printr-un jet de apă rece pentru a-și păstra culoarea vie. Se taie în bucăți egale și se pune într-un bol. Se adaugă fasolea scursă de apă, tonul cu tot cu ulei, ceapa tăiată solzișori și pătrunjelul tocat mărunt. Se condimentează salata cu sare, piper și se adaugă zeamă de lămâie după gust. La fel mai puteți adăuga și ulei de măsline. Se servește imediat!:).



Să vă fie de bine!


12 mai 2013