Browsing "Older Posts"

Mini prăjituri cu ciocolată și cocos

De când am văzut aceste prăjiturele la Bucătar maniac pe blog, mi-am propus să le încerc și eu într-o bună zi. Știam că nu are cum să rezulte decât niște prăjituri super delicioase care îți lasă gura apă de la prima mușcătură. Combinația de cocos cu lapte condensat și ciocolată m-a cucerit pe loc. Îți mulțumesc Bucătar maniac pentru această rețetă minunată! Te apreciez foarte mult, îți apreciez munca, iar blogul tău îmi place la nebunie. Vorbesc la modul cel mai sincer. Aceste mini prăjituri sunt chiar ușor de făcut, contează doar să folosiți un lapte condensat de calitate. Eu am folosit de la Nestlé, pentru că din acesta se găsește aici. E foarte bun. 

Ingrediente:

200 g de fulgi de cocos
1 cutie de lapte condensat
2 ouă
1 lingură și jumătate de făină
1/2 lingură de cacao
2 linguri de zahăr
200 g de ciocolată neagră
50 g de ciocolată cu lapte

Mod de preparare:

Fiindcă am încercat pentru prima dată această rețetă, nu am modificat nimic la ingrediente. Vreau să vă spun că dacă vă tentează să o încercați o să aveți nevoie de o cantitate mai mare de ciocolată neagră și ciocolată cu lapte. Vă explic imediat.
Pentru început se face un pandișpan simplu din cele două ouă. Se separă ouăle, iar albușurile se mixează spumă cu zahărul. Se încorporează apoi gălbenușurile, făina și jumătatea de lingură de cacao. Se toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu puțin ulei de floarea soarelui. Eu am folosit tava aragazului, am turnat compoziția acolo, dar nu pe întreaga suprafață a tăvii pentru că nu mi-a ajuns. Nu-i o problema asta, esențial este să faceți  o foaie de pandișpan subțire, doar cât să susțină compoziția ulterioară. Coaceți pandișpanul la 160 de grade pentru 15 minute, maxim. 
Scoateți apoi pandișpanul din cuptor, lăsați-l să se răcească puțin și apoi desprindeți-l ușor de pe hârtia de copt. Lăsați-l deoparte și pregătiți compoziția. Amestecați fulgii de cocos cu laptele condensat, dar nu tot, opriți două linguri de lapte pentru a unge pandișpanul. După ce ați uns foaia de pandișpan cu cele două linguri de lapte condensat rămase, turnați compoziția de cocos deasupra și distribuiți-o pe toată suprafața acesteia. Veți citi pe site-ul bucătarului maniac că el nu folosit toată foaia de pandișpan, ci doar o bucată. În funcție de dimensiunea pandișpanului, prăjitura va ieși mai înaltă sau mai puțin înaltă. Eu am tăiat marginile inestetice și apoi am nivelat compoziția deasupra foii de pandișpan. Am dat apoi prăjitura la rece până am topit ciocolata pe baie de aburi.
Topiți cele două tipuri de ciocolată pe baie de aburi, dar vă recomand să aveți cumpărate cantități duble de ciocolată pentru a vă ajunge să glazurați întreaga prăjitură. 
Scoateți prăjitura de la rece și tăiați-o în bucăți egale, dreptunghiulare. Așezați-le pe o bucată de hârtie de copt. Cu ajutorul unei linguri turnați deasupra fiecăreia ciocolata neagră topită până se acoperă complet cu ciocolată. După ce s-a întărit ciocolata neagră, trasați câteva linii de ciocolată cu lapte, topită la fel pe baie de aburi. Dați prăjiturelele la rece până se răcesc și se întărește ciocolata. După ce s-a întărit ciocolata se desprind foarte ușor de pe hârtia de copt.



Să vă fie de bine!
28 februarie 2013

Frittata cu pancetta, cașcaval și roșii uscate

Frittata este o omletă italiană foarte populară ce se poate pregăti atât în tigaie cât și la cuptor. Eu am ales a doua variantă de preparare și am folosit în loc de ouă de găină, ouă de gâscă. Știu că acestea din urmă sunt mai grase și conțin mai mult colesterol, dar nu vă imaginați că am mâncat în neștire din frittata aceasta. În privința combinațiilor existente, puteți folosi carne, brânzeturi, legume de orice natură în omletele vostre.  Puteți renunța la unele ingrediente în favoarea altora. Și fiindcă e o rețetă cu specific italian, particip cu ea la provocarea Dulce Românie, organizată de Ioana, luna aceasta. 

Ingrediente:

2 ouă de gâscă(sau 6 ouă de găină)
o ceapă
100 g de pancetta(sau bacon)
150 g de cașcaval
1/2 pahar de lapte
verdeață(mărar și pătrunjel)
câteva fire de ceapă verde
câteva roșii uscate, în ulei
sare, piper
ulei de floarea soarelui

Mod de preparare:

Este recomandat să folosiți din start o tigaie ce va merge ulterior la cuptor. Căliți ceapa tocată mărunt în puțin ulei de floarea soarelui. Adăugați pancetta tăiată bucăți și amestecați. Lăsați pe foc până se înmoaie ceapa și se rumenește puțin pancetta sau bacon-ul. 
Opriți focul, adăugați în tigaie cașcavalul ras și apoi ouăle bătute bine cu laptele, sarea și piperul și amestecate cu verdeața tocată mărunt. Puneți deasupra roșiile uscate, din loc în loc, și decorați cu câteva fire de ceapă verde. Dați frittata la cuptor pentru câteva minute, până se încheagă ouăle și se desprind ușor de pe pereții vasului. Lăsați-o să se răcească puțin, apoi porționați-o și serviți-o cu poftă. 



Să vă fie de bine!
25 februarie 2013

Cartofi copți cu cremă de brânză și mărar

Îmi place să mănânc cartofi copți. Îmi aduc aminte de weekend-urile  de iarnă pe care le petreceam la țară și în care mi se întâmpla de multe ori să mănânc cartofi copți în rolă, cu ulei și usturoi. De multe ori mâncărurile simple au un farmec aparte, fie ne aduc aminte de persoanele dragi, de originile noastre, fie ne reprezintă cel mai bine. Am ales să-i însoțesc de o cremă pe bază de brânză și mărar, delicioasă de altfel. Am folosit ricotta, dar puteți alege un alt sortiment de brânză cremoasă sau puteți face un sos pe bază de iaurt mai gras. O rețetă asemănătoare am văzut și la Diana și mi-am amintit instant de ea când am vrut să fac cartofi copți cu cremă de brânză. Mi-a plăcut rețeta tare mult la momentul publicării. Eu cred că o să vă inspire și rețeta ei. E delicioasă!

Ingrediente:

4-5 cartofi mai mari
250 g de ricotta
4 linguri de smântână pentru gătit(am folosit eu)
o legătură de mărar
sare, piper, boia dulce
ulei de măsline

Mod de preparare:

Cartofii se spală bine, se usucă și se pun la copt în cuptor. Între timp se pregătește crema de brânză. Se amestecă ricotta cu smântâna și se condimentează cu sare, piper și puțină boia dulce. Se adaugă și mărarul tocat. Eu am preferat să-l adaug la urmă peste sos și să nu-l amestec cu acesta. După ce s-au copt bine cartofii se lasă să se răcească puțin, apoi se crestează în patru și se toarnă deasupra  lor câteva linguri din crema de brânză. Se presară mărar proaspăt, se stropesc cu câteva picături de ulei de măsline și se servesc cu mare poftă cât sunt calzi. În privința alegerii cartofilor potriviți, alegeți cartofi mai mari, albi. Cartofii noștri românești sunt cei mai buni. Italienii au un soi de cartofi apoși și de cele mai multe ori caut să cumpăr cartofi importați dacă am nevoie să îi folosesc la salate sau la copt. În privința coacerii lor, mie îmi place să fie copți bine, să fie crocanți la exterior. 


Să vă fie de bine!
23 februarie 2013

Plăcintă cu mere

Iată că am reușit să pun în aplicare și o rețetă dulce, nu una oarecare, ci una culeasă de Radu Anton Roman și explicată frumos în cartea lui. Îmi doream să fac o plăcintă cu mere, și nu știam ce rețetă nouă să mai încerc. De-a lungul timpului am testat câteva, iar de data aceasta aveam în plan o plăcintă cu un aluat care nu trebuie să stea la dospit. Am luat la răsfoit ''Poveștile bucătăriei românești ''și am găsit rețeta dorită. De fapt am găsit două, una a lui Păstorel și cealaltă a lui Anton Roman. Eu am decis să o încerc pe cea din urmă pentru că cerea mult mai puțină migală. Este o rețetă cu specific ardelenesc, ''fragedă și naivă'', ca să-l citez pe Radu Anton Roman. 

Ingrediente pentru aluat:
750 g de făină
un pahar de lapte
un pahar de zahăr
un pachet de unt (200 g)
o căniță de smântână
3 ouă
coajă de lămâie
sare

Pentru umplutură:
1,5 kg de mere domnești
250 g de zahăr
un vârf de cuțit de scorțișoară
100 g de pesmet

Mod de preparare:

Untul moale se amestecă cu zahărul. Puteți folosi un robot, un aparat de frământat ceva sau mâinile pentru a frământa aluatul. Se adaugă apoi ouăle, laptele, smântâna, un praf de sare, coajă de lămâie, iar la final făina. Se frământă bine de tot până la încorporarea completă a ingredientelor. Va rezulta un aluat moale, dar stați liniștiți pentru că o să-l puteți întinde în foi cu ajutorul făinii și a sucitorului. 
Pregătiți umplutura: merele se curăță și se dau pe răzătoare. Se pun apoi pe foc împreună cu zahărul și scorțișoara. Se lasă la foc domol până se înmoaie și scade lichidul rezultat de la ele. 
Aluatul se răstoarnă pe masa de lucru unsă cu făină. Se împarte în două părți egale. Se întinde prima foaie de aluat cu sucitorul pe o foaie de copt unsă bine cu făină. Folosiți o tavă mare, de preferat tava cuptorului. Ungeți tava cu puțin unt și făină. Răsturnați aluatul împreună cu foaia de copt în tavă. Desprindeți apoi hârtia de copt și așezați bine foaia de aluat pe toată suprafața tăvii. Presărați deasupra pesmetul și dați tava la cuptor să se coacă aluatul pe jumătate, nu de tot, vreo 10-15 minute. După ce s-a copt puțin se scoate și se toarnă deasupra compoziția de mere răcorită bine. Se acoperă cu a doua foaie de aluat, întinsă în același mod, pe hârtia de copt. Se dă din nou tava la cuptor, la foc mediu, până când plăcinta se rumenește deasupra. Se lasă apoi la răcit, se presară zahăr pudră deasupra ei și se porționează după bunul plac. E tare bună!



Să vă fie de bine!
21 februarie 2013

Salată de cartofi cu ton, măsline și roșii uscate

Stăteam și mă gândeam că nu am mai pregătit de mult ceva dulce. Eu aș vrea, dar stările de indispoziție care mă copleșesc câteodată nu mă lasă să mă desfășor. Încerc totuși să pregătesc ceva și dacă pot duce planul la bun sfârșit vă anunț și pe voi. Până la o rețetă dulce vă las cu una sărată, simplă și foarte gustoasă: salată de cartofi cu ton. Eu sunt convinsă că ați mai consumat-o până acum și cred că vă place. E sănătoasă și sățioasă. Eu am adăugat și o pată de culoare și gust în plus, am folosit celebrele roșii uscate și puse apoi în ulei. Nu de mine, nu am eu atâta răbdare, le-am cumpărat din supermarket. Sunt acrișoare și aromate, eu zic că merg tare bine în salate. 

Ingrediente:

4-5 cartofi potriviți
o mână de măsline
o conservă de ton în ulei
o ceapă mică
4-5 roșii uscate
sare, piper
zeamă de lămâie

Mod de preparare:

Ce mod de preparare? E foarte simplu. Nu trebuie decât să puneți cartofii în coajă la fiert, iar după ce au fiert să-i scurgeți de apă, să-i curățați și să-i tăiați cubulețe. Îi amestecați apoi cu tonul, ceapa tăiată solzișori, măslinele și roșiile tăiate grosier. Condimentați salata cu sare, piper, adăugați puțină zeamă de lămâie și câteva linguri din uleiul în care au stat roșiile uscate. Ornați salata cu roșii uscate și serviți-o cu poftă. Dacă vreți, puteți adăuga și ceva verdeață în salată, pătrunjel sau mărar.


Să vă fie de bine!

19 februarie 2013

Tagliolini ai funghi (Paste cu ciuperci)

Ideea de a face paste cu ciuperci a pornit de la faptul că aveam în frigider un borcan mic de ciuperci conservate. Nu prea folosesc produse conservate, dar pe acesta îl cumpărasem de vreo săptămână și am zis să-i dau o întrebuințare. Mi-am zis imediat: paste cu ciuperci trebuie să fac! Am fost la cumpărături, am mai cumpărat un borcan la fel de ciuperci, am luat și paste proaspete și când am ajuns acasă le-am pregătit. Puteți pregăti pastele și cu ciuperci proaspete sau înghețate. Dacă optați pentru cele proaspete o să aveți nevoie de supă de legume pentru a le pregăti. Vă explic imediat. Până atunci iată rețeta:

Ingrediente pentru 4 persoane:

500 g de ciuperci champignon sau 2 borcane mici conservate
2 căței de usturoi
o ceapă
400 g de paste proaspete 
2 linguri de unt
250 ml de supă de legume (pentru ciupercile proaspete)
200 ml de smântână pentru gătit
2 linguri de suc de lămâie
o legătură de pătrunjel
sare, piper
parmezan pentru servit

Mod de preparare:

Pastele se fierb într-o oală încăpătoare în care ați pus 3 litri de apă și un praf de sare. Nu dați drumul la paste în apă decât în momentul în care apa fierbe. Dacă folosiți paste proaspete, acestea au nevoie de un timp mai scurt de fierbere decât cele uscate. 
Începeți să pregătiți sosul în momentul în care ați pus apa la fiert. Dacă folosiți ciuperci proaspete curățați-le și tăiați-le felii, iar dacă folosiți din acelea conservate, scurgeți-le de lichidul în care au stat. Tăiați ceapa și usturoiul mărunt și adăugați-le apoi într-o tigaie în care ați pus untul la topit. 
Amestecați să se înmoaie puțin și adăugați apoi ciupercile. Lăsați-le pe foc pentru 5 minute și adăugați apoi supa de legume (în cazul ciupercilor proaspete). Eu pentru cele conservate, am adăugat câteva linguri din lichidul în care au fost ținute (ulei plus oțet plus nu mai știu ce exact). După ce a scăzut lichidul la jumătate, adăugați smântâna, sucul de lămâie și condimentați cu sare și piper. Încă o observație: dacă folosiți ciuperci conservate nu mai adăugați lămâie pentru că ele au fost conservate în oțet și o să fie prea acru sosul pe urmă. Tocați pătrunjelul și adăugați-l și pe acesta în sos. Scurgeți pastele fierte de apă și adăugați-le în sosul de ciuperci, amestecați și apoi serviți-le calde cu parmezan ras deasupra. O bunătate!


Să vă fie de bine!
17 februarie 2013

Pâine împletită cu susan

A trecut ceva timp de când nu mai făcusem o pâine bună de casă. Așa că ieri m-am pus pe frământat și am copt o pâine împletită, cu semințe de susan deasupra. A ieșit așa cum mi-o doream și abia așteptam să rup un colț de pâine cald și rumen și să-l mănânc pe nerăsuflate. Îmi părea rău că am făcut doar una, lungă ce-i drept, dar parcă ar mai fi fost nevoie de încă trei pe atât. E tare bună pâinea de casă, fie ea frământată cu mâna, la mixer sau în mașina de pâine. Mirosul de pâine proaspăt scoasă din cuptor nu are cum să nu placă tuturor. 

Ingrediente:

600 g de făină
30 g de drojdie proaspătă
o linguriță de sare
o linguriță de zahăr
300 ml de apă călduță
un pahar mic de ulei
semințe de susan

Mod de preparare:

Făina se cerne într-un bol încăpător. Se amestecă apoi cu sarea și zahărul și se face o gaură în centrul ei. Se toarnă aici drojdia dizolvată în apa călduță și se începe frământarea aluatului bine și cu forță până la încorporarea făinii. La final se adaugă câte puțin uleiul de floarea soarelui și se continuă frământarea până când aluatul capătă o formă, devine elastic, omogen și nu se rupe. Se toarnă puțin ulei și deasupra aluatului și se lasă la crescut la loc cald până  când își dublează volumul. Se transferă apoi aluatul pe masa de lucru, se împarte în trei părți egale și se rulează fiecare parte de aluat. 
Puteți face două pâini împletite mai mici din acest aluat, eu am făcut una mare care mi-a încăput la fix în tava cuptorului, pe diagonală. Așadar rulați foile de aluat exact ca atunci când faceți colăcei și împletiți-le în trei. Așezați pâinea în tavă, umeziți-o cu apă rece deasupra și presărați apoi semințele de susan. Dați pâinea la cuptor, la temperatură moderată și lăsați-o acolo până s-a rumenit frumos deasupra și dedesubt. Lăsați-o să se răcească puțin pentru a o putea lua din tavă și serviți-o apoi la masă. 



Să vă fie de bine!
16 februarie 2013

Ficat de vită la cuptor

Știu că a trecut ceva timp de la ultima mea postare, dar unele amănunte personale nu-mi mai permit să postez rețete atât de des pe cât mi-aș dori. Sper ca această situație să revină la normal cât mai curând. Până atunci, printre atâtea inimioare dulci și colorate, comestibile sau nu, aveți nevoie și de ceva consistent de mâncare. Eu vă propun ficat de vită cu sos, la cuptor. Însoțit de mămăliguță e delicios și sănătos. Nu știu dacă acest fel de mâncare este pe placul oricui, dar mie personal îmi place ficatul, fie el de pasăre, porc sau vită. 

Ingrediente:

500 g de ficat de vită
o ceapă
o jumătate de ardei roșu
4-5 căței de usturoi
2-3 foi de dafin
o cană de sos de roșii
sare, piper
ulei de măsline

Mod de preparare:

Se prepară foarte ușor, nu trebuie să puneți decât toate ingredientele într-un vas încăpător, să-l dați la cuptor și să lăsați ficatul să se facă bine, moale și gustos. Așadar, ficatul îl tăiați în bucăți potrivite și-l puneți în vasul care va merge la cuptor. Adăugați în același vas ceapa și ardeiul tăiate julien. Stropiți cu ulei de măsline, adăugați cățeii de usturoi, pasta de tomate, foile de dafin și condimentați cu sare și piper. Adăugați și o ceșcuță de apă înainte de a da vasul la cuptor. 
Dați apoi ficatul la cuptor până când devine fraged și gustos. Amestecați din când în când în vas. Nu pot să vă dau un timp exact de coacere, dar mâncarea este gata în momentul în care ficatul capătă consistența dorită, adică nu e tare și gumos. Oricum are suficient lichid, așa că mai mult ca sigur nu o să fie tare. Serviți-l cu mămăliguță caldă. 


Să vă fie de bine!
14 februarie 2013

Cheesecake cu iaurt și căpșuni

Bine v-am regăsit în această duminică frumoasă. Cel puțin aici, e cald și frumos. În țară nu prea știu cum stă treaba. Dacă vremea nu e pe placul vostru m-am gândit să vă îndulcesc eu puțin cu o felie bună  tare de cheesecake. Nu-i așa că murele de deasupra vă fac poftă?Sunt mari, frumoase, dar vă spun sincer că nu-s foarte gustoase. Se poate și mai bine! Crezând că astăzi e ultima zi de înscrieri pentru concursul Blog Chef, m-am grăbit să mă înscriu și eu, dar am văzut că s-a mai prelungit cu câteva zile etapa de preselecție. Cu atât mai bine! Poate participa mai multă lume. În perioada de votare o să am nevoie de ajutorul vostru să mă votați, așa că dacă vă place cheesecake-ul meu vă rog să mă susțineți în concurs. 

Ingrediente:

190 g de biscuiți digestivi
100 g de unt
250 g de mascarpone
250 g de iaurt
100 de zahăr pudră
12 g de gelatină foi 
200 g de căpșuni
4-5 linguri de zahăr pudră
150-200 g de mure

Mod de preparare:

Se prepară destul de simplu, iar sfatul meu este să îl faceți cu o seară înainte. Dacă nu aveți fructe proaspete puteți folosi desigur fructe congelate, iar dacă nu vă plac sau nu aveți mure puteți folosi orice alt fel de fructe pentru decor. 
Prima dată se fărâmițează biscuiții bine de tot, la robot sau cu ajutorul unui sucitor. Untul se topește la foc mic și se amestecă apoi bine cu biscuiții sfărâmați. Se tapetează fundul unei tăvi cu inel detașabil cu compoziția de biscuiți. Folosiți dosul unei linguri pentru a presa bine biscuiții în tavă. Dați tava la rece, până la următoarea etapă. 
În tot acest timp amestecați brânza mascarpone cu zahărul pudră, cu mixerul sau cu un tel, până devine cremoasă și omogenă. Adăugați iaurtul și omogenizați compoziția. Foile de gelatină le înmuiați pentru minim 10 minute în apă rece. Încălziți pe foc 3-4 linguri de lapte și apoi adăugați gelatina scursă bine de apă. Opriți focul și amestecați până s-a topit integral gelatina în laptele cald. Lăsați amestecul să se răcească la temperatura camerei înainte de a-l adăuga cremei de brânză și iaurt. Când s-a răcit binișor(să nu fie fierbinte), se adaugă treptat peste amestecul de brânză și iaurt. Omogenizați bine compoziția și apoi turnați-o în tava cu biscuiți din frigider.
Dați tava din nou la rece, peste noapte sau pentru minim 4-5 ore. În funcție de iaurtul folosit, suplimentați cantitatea de zahăr pudră. Dacă alegeți un iaurt dulce și cremos, nu mai adăugați zahăr, dacă folosiți unul natural, cum e cel de la Nutriday mai puteți adăuga zahăr. Depinde de cât de dulce vă place desertul. 
Pentru sosul de căpșuni, tocați căpșunile în bucăți mai mici și puneți-le pe foc împreună cu 4-5 linguri de zahăr pudră. Lăsați-le să scadă puțin lichidul rezultat și să se înmoaie căpșunile. Pasați-le apoi la blender și dați sosul rezultat la rece alături de cheesecake. A doua zi, ornați desertul cu sosul de căpșuni și cu murele proaspete. 



Să vă fie de bine!

10 februarie 2013

Clătite cu brânză la cuptor

În primul rând vreau să-mi cer scuze pentru pozele făcute cu blițul. Nu îmi place să folosesc blițul pentru a poza mâncarea, dar cum ziua este așa de scurtă, iar eu am zile mai bune și mai puțin bune, mă grăbesc fără să țin cont de detaliile importante. Clătitele cu brânză la cuptor cred că vă plac tuturor, de fapt cred că vă plac clătitele în orice combinație. Știu eu. Eu am folosit ricotta (feblețea mea) pentru a le umple, voi puteți folosi brânzica noastră de vaci, proaspătă și bună. 

Ingrediente pentru aluatul de clătite:
180 g de făină
200 ml de lapte
2 ouă
o lingură de zahăr
60 g de unt
sare

Pentru compoziție:
250 g de ricotta
2 ouă
un zahăr vanilat
4-5 linguri de zahăr
200 ml de smântână

Mod de preparare:


Bateți ouăle cu zahărul tos și zahărul vanilat, adăugați laptele, untul topit, un praf de sare și la final făina. Încorporați bine ingredientele până rezultă un aluat fluid și fără cocoloașe. Compoziția având unt, eu nu am mai folosit ulei la coacere. Voi puteți folosi puțin ulei, dar nu e necesar, pentru că într-o tigaie de teflon clătitele nu se lipesc.  Și în plus mie îmi displace surplusul de grăsime din ele, atunci când folosesc ulei la coacere. Coaceți clătitele și apoi lăsați-le puțin la răcit înainte de a le umple.
Pentru umplutură amestecați ricotta (sau brânza de vaci) cu ouăle întregi și zahărul. Umpleți clătitele cu această compoziție, rulați-le strâns la capete și așezați-le într-o tavă care va merge la cuptor. Turnați deasupra smântâna, nivelați cu o lingură și dați tava la cuptor, la foc mediu până se încheagă smântâna deasupra. Serviți-le calde! Sunt delicioase!




Să vă fie de bine!
8 februarie 2013

Brioșe cu căpșuni

Îmi plac foarte mult brioșele pentru că se fac ușor, nu necesită un decor special spre deosebire de cupcakes. Până mă hotărăsc eu să îmi testez talentul pe niște cupcakes a la carte, vă mai ofer câteva idei de brioșe dulci. Să nu-mi spuneți că nu sunt și pe placul vostru!
Eu am ales să le decorez cu o cremă de brânză și câteva căpșuni proaspete. Am făcut bine sau nu, ați putea voi să-mi ziceți mai multe:).

Ingrediente:
3 ouă
120 g de făină
o linguriță de praf de copt
100 g de zahăr tos
100 g de unt
un plic de zahăr vanilat

Pentru decor:
250 g de ricotta
100 g de zahăr pudră
200 g de căpșuni
50 g de unt

Mod de preparare:

Eu am adăugat căpșuni și în compoziție, tocate mărunt. Restul le-am oprit pentru decorul final. Untul se topește la foc mic. Ouăle se mixează bine cu zahărul tos și zahărul vanilat. Se încorporează făina cernută împreună cu praful de copt. La final se adaugă și untul topit și se toarnă compoziția în formele pentru brioșe tapetate cu hârtie pentru brioșe. Nu se umplu formele decât 2/3. Se adaugă în fiecare formă câteva bucățele de căpșuni și se coc la 180 de grade timp de 15-20 de minute. Se scot apoi din cuptor și se lasă să se răcească bine pe un grătar. După ce s-au răcit complet se pot decora. 

Eu am mixat ricotta cu zahărul pudră și untul moale. Crema rezultată am pus-o într-un poș și am decorat fiecare brioșă în parte. Am pus pe fiecare și câte două feliuțe de căpșuni și le-am dat la rece până la momentul servirii.  Asta a fost tot. 


Să vă fie de bine!
7 februarie 2013