Waffles (rețeta de bază) Dohotariu-Avram Alina 30 ianuarie 2013 20 Comments

Mi-am achiziționat un aparat de făcut waffles și dacă l-am cumpărat trebuia să-l pun și la treabă. Dacă nu știți (deși mă îndoiesc), ''waffle'', ''goffre'' sau ''waffel'' sunt asemănătoare clătitelor numai că se coc în forme speciale și aluatul este mai gros decât cel de clătite. Mie îmi aduc aminte de fagurii pe care îi mâncam în copilărie. De fapt e tot cam aceeași chestie, se pot face și în forma aceasta electrică numai că se fac mici și rotunzi. Așadar avem și noi waffele noastre, nu doar belgienii, francezii, americanii, etc. Aparatul de waffles vine la pachet și cu o cărticică de rețete. Eu am testat rețeta de bază și v-o prezint și vouă. Le-am servit cu miere de albine și căpșuni, dar se pot servi cu orice vă trece prin cap. 

Ingrediente:

250 g de margarină sau unt
250 g de zahăr
un zahăr vanilat
5 ouă
500 g de făină
o linguriță cu vârf de praf de copt
500 ml de lapte
câteva picături de esență de rom

Mod de preparare:

Trebuie să fac o precizare: am înjumătățit cantitățile pentru că am vrut să fac mai puține. Dacă folosiți cantitățile indicate vă ies cam 20 de bucăți mari de waffles și mâncați pe săturate :)). Mixați ouăle cu zahărul (eu am folosit telul) și adăugați apoi untul moale până  când rezultă un aluat omogen. Adăugați zahărul vanilat, esența de rom și făina amestecată cu praful de copt. Rezultă un aluat gros pe care îl subțiați treptat cu lapte până când acesta devine fluid și omogen. 
Turnați câte două linguri de aluat în forma pentru waffles(preîncălzită) și închideți forma. Când sunt gata se aprinde beculețul verde. Eu le-am copt la treapta 3. Eu zic că dacă nu aveți forma pentru waffles, puteți face din acest aluat pancakes. Sunt la fel de bune, forma diferă.  Cred că e doar o coincidență faptul că o să ne aflăm în curând în luna lui Cupidon, iar waffele mele au formă de inimioară. Sau poate e o strategie de marketing pentru a le vinde mai repede. Pentru cei romantici e ideală această formă, iar pentru cei pragmatici (ca mine) e utilă și drăguță.



Să vă fie de bine!

20 de comentarii :

  1. Aparatul meu nu a venit si cu carticica :( asa ca o sa ma bucur din plin de reteta! Imi place prezentarea (ca de obicei!)!

    RăspundețiȘtergere
  2. Răspunsuri
    1. Mulțumesc, Alex. Imediat îți pregătesc una, se fac foarte repede:).

      Ștergere
  3. Foarte bune, dar cum nu am aparat servesc de la tine!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Am doua astfel de aparate,dar stau uitate intr-un dulap.Trebiue sa le pun la treaba pana la urma!
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte bune. Nu am mai mancat demult, tre' sa pun si eu aparatul la treaba :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Răspunsuri
    1. Bună! L-am cumpărat de la Lidl din Italia. Cred că sunt sau o să fie și la noi în țară:).

      Ștergere
  7. eu mi-am ratacit cartea cu reteta, asa ca tare ma bucur ca am gasit blogul tau :D

    http://blogolgasia.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  8. Putem inlocui laptele cu iaurt? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am încercat cu iaurt, dar cred că iese prea gros aluatul, trebuie să adaugi mai puțină făină.

      Ștergere
  9. Am facut ieri cu iaurt. Da, intr-adevar, a iesit compozitia un pic cam groasa , dar am pus cu 100 gr faina mai putin si putin lapte. Au iesit minunate. Multumim :)

    RăspundețiȘtergere

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!